Klopp fél évig hallani sem akar futballról

- Dortmund head coach Jurgen Klopp addresses a press conference in Dortmund, western Germany om December 18, 2014. Ailing German giants Borussia Dortmund remain in the Bundesliga's relegation places after twice throwing away the lead in a 2-2 draw with se
Dortmund head coach Jurgen Klopp addresses a press conference in Dortmund, western Germany om December 18, 2014. Ailing German giants Borussia Dortmund remain in the Bundesliga's relegation places after twice throwing away the lead in a 2-2 draw with second-placed VfL Wolfsburg the night before. AFP PHOTO / DPA / FRISO GENTSCH +++ GERMANY OUT +++
Vágólapra másolva!
A Dortmund BL-döntős sikeredzője, Jürgen Klopp úgy döntött, hogy fél évig nem vállalja el egyetlen csapatnak irányítását sem.

A Bildnek arról beszélt, hogy kifáradt az előző hét évben, mivel non-stop dolgozott, ezért most "újratölti az elemeit", hogy aztán újult erővel vághasson neki az edzői munkának.

Nagy kérdés azonban, hogy hol folytatja januártól.

Több klubnál (Liverpool, Manchester City) is edzőkérdés van, sőt Carlo Ancelotti menesztéséve a Real Madrid is sztáredzőt keres, de ezek a csapatok biztos, hogy nem fognak várni a téli szünetig.

Forrás: AFP/Friso Gentsch

Az is elképzelhető, hogy a német trénert a nagy terveket szövögető West Ham, Newcastle, Bournemouth trió valamelyike megpróbálja elcsábítani, ha nem most, akkor januárban.

A brit lap szerint Klopp egy európai topklub gigaajánlata esetén viszont még meggondolhatja magát, és mégsem vonul pihenőre.