Wenger végre megelőzheti Fergusont

Arséne Wenger, foci
UNITED KINGDOM, London : Arsenal's French manager Arsene Wenger takes his seat for the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Arsenal and Monaco at the Emirates Stadium in London on February 25, 2015. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
A címvédő Arsenal a rekordot jelentő 12. FA-kupa-győzelméért lép pályára az elmúlt 19 évben egyetlen trófeát sem szerzett Aston Villa ellen a szombati döntőben, a londoni Wembley Stadionban, ahol Arsene Wenger vezetőedző maga is csúcsot állíthat fel.

Az Arsenalt 1996 óta irányító Wenger hatodik alkalommal nyerheti meg a kupát, s ezzel megelőzné az örökranglistán Sir Alex Fergusont, aki a Manchester Unitednél eltöltött 26 év alatt ötször győzött a sorozatban.

"Őszintén mondom, nem a rekordra figyelek, sokkal inkább arra, milyen keményen harcoltunk azért, hogy a fináléba jussunk" - mondta Wenger, s kiemelte a United ellen aratott negyeddöntős sikert, majd hozzátette: szombaton be akarják fejezni, amit elkezdtek.

Wenger a bajnoki bronz mellé begyűjtené a kupát is Forrás: AFP/Glyn Kirk

A Villa tudja, hogyan játszik majd az Arsenal

A bajnokságban harmadikként zárt londoni csapatnak azonban nem lesz könnyű dolga a Tim Sherwood által irányított Villa ellen, amely a Premier League-ben sikerrel vívta meg a bennmaradásért folytatott harcát, s 15 év után, az elődöntőben a Liverpoolt búcsúztatva jutott be az FA-kupa fináléjába.

"Az Arsenal talán a legjobb csapat a ligában, több olyan játékosa is van, aki egyedül képes eldönteni egy összecsapást" - méltatta az ellenfelet Sherwood, aki azért hozzátette, a Liverpool ellen mutatott teljesítménnyel együttese képes lehet legyőzni az Arsenalt. "Nagyon tisztelem Wengert, aki ragaszkodik a filozófiájához, éppen ezért pontosan tudom, hogyan fognak futballozni." - tette hozzá.

A birminghami együttes legutóbb 58 évvel ezelőtt hódította el a trófeát, s ha szombaton sikerül nyernie, akkor a következő szezonban indulhat majd az Európa Ligában is. Az Arsenalnak ez lesz a 19. FA-kupa-döntője, ez szintén rekord, a Wembleyben pedig kilencedszer győzhet, amivel beállítaná a Manchester United csúcsát. A döntő 18.30-kor kezdődik.