Megkezdődött a FIFA-ügy felgöngyölítése: három sportvezetőt is eltiltottak

Enrique Sanz beiktatásakor a korrupció elleni harcról prédikált
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség etikai bizottsága hétfőn minden futballal kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta Enrique Sanzot, az észak- és közép-amerikai konföderáció főtitkárát.

A testület a saját vizsgálatának eredményével, illetve a New York-i szövetségi ügyészségi hivatal által bemutatott "legutóbbi tényekkel" indokolta a döntést.

Enrique Sanz beiktatásakor a korrupció elleni harcról prédikált Forrás: Origo

Az etikai bizottság felfüggesztette tisztségéből a kongói szövetség alelnökét, Jean Guy Blaise Mayolast és főtitkárát, Badji Mombo Wantetét is, mivel - az indoklás szerint - mindketten többször megsértették a FIFA etikai kódexét.

A FIFA-t múlt héten komoly korrupciós botrány rázta meg, hét tisztviselőjét korrupciós vádakkal letartóztatták. Köztük Jeffrey Webbet, a CONCACAF elnökét és Eugenio Figueredót, a dél-amerikai szövetség első számú vezetőjét.

Sajtóinformációk szerint a svájci ügyészség ki akarja hallgatni Joseph Blattert, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség újraválasztott elnökét, Michel Platinit, az Európai Labdarúgó-szövetség elnökét és Vitalij Mutko orosz sportminisztert is a FIFA korrupciós botrányának ügyében indított büntetőeljárás során.