Vágólapra másolva!
A Portugál Labdarúgó Szövetség elnöke szerint elképzelhető, hogy Cristiano Ronaldo szerepeljen jövő nyáron a riói olimpián.

A portugál U21-es csapat Eb-döntőt játszik kedd este a svédek ellen, de az már az elődöntőbe jutással eldőlt, hogy a jövő évi olimpiára is megváltották a jegyüket. Az olimpián az 1993. január 1-e után születettek léphetnek pályára, de csapatonként három túlkoros is nevezhető, így a most 30 éves Ronaldo is ott lehet Brazíliában, legalábbis Fernando Gomes, a Portugál Labdarúgó szövetség elnöke szerint ő az egyik jelölt.

Az olimpiai focitornát jövőre augusztus 3. és 20. között rendezik, de futballban nem ez lesz az év főeseménye, hanem a franciaországi Európa-bajnokság, amelyet június 10. és július 10. között bonyolítanak. A portugál felnőttválogatott jelenleg vezeti csoportját, és nem kérdés, hogy ha kijut az Eb-re, akkor Ronaldo számára is az lesz a prioritás.

És mit szólna az egészhez a Real?

A háromszoros aranylabdás 2004-ben már szerepelt az olimpián, de akkor a portugálok nem tudtak továbbjutni a csoportkörből, amelyben Irak, Marokkó és Costa Rica volt a három ellenfelük.

Ronaldónak nem lehernek jó emlékei a 2004-es olimpiáról Forrás: AFP

Az olimpiához várhatóan a Real Madridnak is lenne pár szava, a klub ugyanis nem biztos, hogy beleegyezne abba, hogy legfontosabb játékosa dupla sérülésveszélynek tegye ki magát, és úgy induljon neki az új idénynek, hogy közben alig pihent.