Válságtanácskozás a brazil futballban

szomorú brazil szurkoló, foci,
BRAZIL, Belo Horizonte : A fan of Brazil reacts during the semi-final football match between Brazil and Germany at The Mineirao Stadium in Belo Horizonte during the 2014 FIFA World Cup on July 8, 2014. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
A Brazil Labdarúgó Szövetség az utóbbi időszak kiábrándító eredményei miatt arra kéri a korábbi szövetségi kapitányokat, hogy olyan tanácsot hozzanak létre, amely segít megtalálni a kiutat a válságból.

A brazil válogatott tavaly nyáron ugyan bejutott a hazai rendezésű világbajnokságon a legjobb négy közé, de ott két súlyos vereséggel nem szerzett érmet. A kapitányváltás után jött egy hosszú győzelmi sorozat, de az idei Copa Américán ismét gyengén teljesítette a csapat, és már a negyeddöntőben kiesett.

A brazil labdarúgás fejlesztése érdekében új stratégia kidolgozását szorgalmazza Gilmar Rinaldi technikai igazgató. "Szeretnénk átvilágítani a rendszert, hogy lássuk, mit kellene tennünk. A célunk az, hogy különböző perspektívákon át felállítsunk egy diagnózist a brazil labdarúgásról, és végre létrehozzunk egy stratégiai akciótervet" - nyilatkozta.

A szurkolók sem lehetnek elégedettek Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A szövetség éppen emiatt kezdeményezi, hogy a korábbi szövetségi kapitányok egy tanácsot hozzanak létre, és segítsenek megmenteni a helyi futball jövőjét.