Leváltanák Messit a csapatkapitányi posztról

529447281
Argentina's forward Lionel Messi walks with the second place medal of the 2015 Copa America football championship, in Santiago, Chile, on July 4, 2015. Chile defeated Argentina 4-1 in the penalty shootout. AFP PHOTO / RODRIGO ARANGUA
Vágólapra másolva!
A legnagyobb argentin sportlap elsősorban Lionel Messit teszi felelőssé azért, hogy az argentin válogatott újabb tornát bukott el a múlt hét végén. A cikk szerint Messit meg kellene fosztani a kapitányi karszalagtól.

"A világ legjobb játékosa nem képvisel minket a legfontosabb pillanatokban. A szombati teljesítménye méltatlan volt a válogatotthoz", csak "fel-alá járkált a pályán" – írta Lionel Messinek a Copa América döntőjében mutatott játékáról az Olé nevű argentin sportújság.

Argentína 0-0-t játszott a döntőben a házigazda Chilével, majd tizenegyesekkel elbukta a kupát, így folytatódott a rossz sorozata, 22 éve nem nyert semmilyen felnőtt tornát. A büntetőpárbajban egyedül Messi rúgta be a sajátját, de a meccsen valóban elég visszafogottan focizott – mint a nagy tornákon általában.

Most sem sikerült Forrás: AFP/Rodrigo Arangua


Az ország legnagyobb sportlapjának szerkesztője, Leo Farinella szerint Messinek bajok vannak a hozzáállásával. "Vannak napok, amikor az ember jobban játszik, és vannak napok, amikor rosszabbul. Ez természetes.

– háborog Farinella.

Azt írta, az eredményesség érdekében

le kell váltani Messit a csapatkapitányi pozícióból.

"Itt az ideje, hogy változtassunk, és következő alkalommal Mascherano legyen a csapat vezére. A csapatkapitányi karszalag rossz helyen van. Ebből elég."