Vágólapra másolva!
Olga Kuzkovát az orosz bajnokság legbájosabb szurkolójának választották, csak sajnos nagyon szeret náci jelképekkel fényképezkedni. A felháborodás miatt vissza is adta a koronát.

"Nagyon szerettem a csokit, de most már irtózok tőle" – írta egy tábla csokoládét és afrikai gyerekeket ábrázoló kép alá Olga Kuzkova, akit az idén az orosz liga hagyományos szavazásán a legbájosabb szurkolónak választottak.

Az ehhez hasonló szellemes szövegek, valamint rasszista és náci szimbólumok visszatérők a versenyen a CSZKA Moszkva színeiben induló Kuzkova Vkontakte- (ez az orosz Facebook) adatlapján. Az egyik képen egy rasszista graffiti előtt látható náci üdvözlésre emelt kézzel, egy másikon

egy horogkeresztet viselő női alak a zsidók és kaukázusiak elégetésére szólít fel

– számolt be a Moscow Times angol nyelvű orosz lap.

Igazán bájos Forrás: Origo


Kuzkova a botrány kitörése után maga ajánlotta fel, hogy lemond a címről, a liga meg örült neki, hogy nem kell megfosztani tőle. "Egyáltalán nem toleráljuk a fasizmus, rasszizmus és nacionalizmus bármilyen megjelenését" – jelentette ki a Szport Ekszpressz orosz sportnapilapban Szergej Cseban, a liga ügyvezetője.

Nem zavar, hogy az elnököd zsidó?

A képeket a szurkolók sem hagyták szó nélkül. "Hogy tudsz egy olyan klubot képviselni, amelynek az elnöke zsidó, miközben azt mondod, hogy mindet el kéne égetni?" – írták Jevgenyij Ginerre, a CSZKA közismerten zsidó származású elnökére utalva a CSKA Fans Against Racism (CSZKA drukkerek a rasszizmus ellen) Facebook-oldalon.