Dárdai döntőt akar játszani Berlinben

Dárdai Pál, Hertha, foci
GERMANY, Gelsenkirchen : Hertha's head coach Pal Dardai awaits the start of the German first division Bundesliga football match between Hertha BSC Berlin and Borussia Moenchengladbach at the Olympic Stadium in Berlin on May 3, 2015. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
A Hertha befejezte az edzőtáborozást az ausztriai Schladmingban, és Dárdai Pál úgy érzi, csapata készen áll a Bundesliga augusztus 15-i rajtjára.

Dárdai dicsérte az erőnléti edzőt, Henrik Kuchnót, mert a csapat tagjai alaposan meg lettek hajtva, de mindenkit elkerültek az izomsérülések. Dárdai azt mondta, az edzőtábor tapasztalata alapján 12-14 embernek van esélye arra, hogy az Augsburg elleni rajton a kezdőcsapat tagja legyen.

Az előző idényben a pontrúgásokkal nagyon jól operált a Hertha, több meccset is szöglet vagy szabadrúgás után szerzett góllal nyertek meg, és Dárdai szerint ilyen téren most is jól áll a csapat, a védők közül Marvin Platterhardt, John Brooks és Sebastian Langkamp is veszélyes az ellenfél kapuja előtt, az újonnan érkezett Vladimir Darida pedig rugótechikájával a beadásoknál jöhet jól.

Dárdai elégedett volt az edzőtáborban végzett munkával Forrás: AFP/Tonias Schwarz

Nem akar csak néző lenni a döntőn

Amikor arról kérdezték az edzőt, hogy mi a célja, azt mondta, hogy a bajnokságban minél előbb szeretne legalább 40 pontot begyűjteni, hogy ne kelljen izgulni a bennmaradás miatt. Az előző idényben csak az utolsó körben dőlt el, hogy a berliniek meghosszabbítják élvonalbeli tagságukat, akkor 35 pontjuk volt, ugyanannyi, mint a végül osztályozón bennmaradó Hamburgnak.

Dárdainak még egy nagy célja van, szeretné, ha idén nem nézőként lenne jelen a családja társaságában a berlini Olimpiai-stadionban esedékes német kupadöntőn. Azt mondja, egy esetleges kupadöntős szereplés hatalmas élmény lenne a szurkolóiknak, és a csapatnak is nagy lökést adna a szezon hajrájára. A kupamenetelést a másodosztályú Arminia Bielefeld ellen kezdheti a Hertha öt nappal a Bundesliga-rajt előtt.

És ki tudja, lehet, hogy azon a meccsen már Dzsudzsák Balázsra is számíthat a magyar kapitányi poszttól a Hertha döntése miatt elköszönő Dárdai. A szélső lehetséges leigazolásáról itt olvashat.