Rossz a hangulat a BL-döntősnél

Juventus, foci
ITALY, Turin : Supporters of Juventus football club celebrate after their team won the 'Scudetto' in Piazza Castello in Turin on May 2, 2015. Juventus won the Italian title for the 31st time after Arturo Vidal's first half strike saw Massimiliano Allegri's side defeat Sampdoria 1-0. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A Juventus ugyan legyőzte a Juventust, de Massimiliano Allegri metszően őszinte nyilatkozatban hívta fel játékosai figyelmét arra, hogy iszonyú nehéz feladatuk lesz idén. 

A Juve egy hajrában esett Mario Mandzukic-góllal verte a Legia Gdanskot (egy félidőt jól, egyet rosszul játszott a Juve, amely nem érdemelt győzelmet), de a meccs legérdekesebb jelenete nem a pályán zajlott: a lecserélt Alvaro Morata dúlva-fúlva az öltözőbe vágtatott.

Ilyesmi Antonio Conte érkezése óta, azaz négy éve nem fordult elő a Juventusnál – Fabio Quagliarella az egyetlen kivétel, ő azonnal kegyvesztetté is vált –, és ha ez nem lenne elég, Max Allegri a mérkőzés után kerek perec kijelentette, hogy „a sajtó rossz hangulatot teremt a Juventusnál.”

Morata szórta a gólokat a BL-ben Forrás: AP/Alessandro Di Marco

„Ez amúgy sem Morata napja volt, de a viselkedésével még elégedetlenebb voltam. Ez sokkal jobban idegesített, mint a rengeteg technikai hiba, amit elkövetett. Ha valami nem sikerült neki, egyszerűen megállt – fújtatott Allegri.

Egy új Juventus épül

A Juve nyáron – részben kényszerből – megvált Carlos Teveztől, Andrea Pirlótól és Arturo Vidaltól, a három kulcsjátékos kiesése után Allegri kénytelen újragondolni a zsinórban négy olasz bajnoki címet nyerő, BL-döntős Juventus játékát.

Nehéz év vár a Juventusra Forrás: AFP/marco Bertorello

„Rossz a hangulat a csapaton belül, mert a sajtó azt duruzsolja a játékosok fülébe, hogy mi vagyunk az esélyesek. Ez azonban nem igaz! Ez az év borzasztó nehéz lesz. Össze kell szednünk magunkat, mielőtt a csapatot magába szippantja ez a hangulat – mondta Allegri.

A Juventus 10 nap múlva már tétmeccset játszik, a Bajnokok Ligája-selejtezős Lazio lesz az ellenfele az olasz szuperkupáért.