Nagyot dob az átigazolási piacon a Manchester City

kevin de bruyne wolfsburg
Wolfsburg's Belgian midfielder Kevin De Bruyne plays the ball during the German first division Bundesliga football match FC Koeln v VfL Wolfsburg , on August 22, 2015 in Cologne. The match ends 1-1. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
Vágólapra másolva!
Nagyon közel van hozzá a Manchester City, hogy szerződtesse a Wolfsburgtól Kevin de Bruyne-t. A belga támadó a második legdrágább angliai igazolás lehet.

Megállapodott a Manchester City és a Wolfsburg Kevin de Bruyne átigazolásáról - írja a Guardian brit napilap internetes kiadása. Eszerint a piacon a nyáron eddig is majdnem 100 millió fontot költő City 54 millió fontot (74 millió eurót) fizet a belga játékosért.

Di María volt csak drágább

De Bruyne a Guardian szerint csütörtökön érkezik Angliába a szokásos orvosi vizsgálatra, és pénteken hivatalosan is bejeletik a szerződtetését. Ha valóban kifizetnek érte 54 millió fontot, azzal a Manchester United által tavaly 60 millióért megvett Angel di María után a második legdrágább angliai futballista lesz.

Nagyszerűen ment neki az utóbbi időben a Wolfsburgban Forrás: AFP/Patrik Stollarz


A belga középpályás korábban játszott már a szigetországban, a Chelsea 2012-ben vette meg a Genktől. Később kölcsönben visszatért a nevelőklubjához, majd a Werder Bremenben is megfordult, mielőtt a Wolfsburg 2012-ben megvásárolta. Az akkori vételára 25 millió euró volt, vagyis a német egyesület elég sokat keres most rajta.

De Bruyne sem jár rosszul az üzlettel,

a keresete állítólag heti 250 ezer font (107 millió forint) körül lesz.