Finnyás feleség, vulkán, nemi betegség - bizarr átigazolási bukások

563324447
Bayern Munich's Polish striker Robert Lewandowski reacts during the German first division Bundesliga football match Bayern Munich vs Bayer 04 Leverkusen in Munich, southern Germany, on August 29, 2015. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
Vágólapra másolva!
A Tottenham csatára, Emmanuel Adebayor visszautasította az Aston Villa ajánlatát, mondván, az átigazoláshoz szüksége lett volna egy isteni jelre, de ez nem érkezett meg hozzá, pedig papnál is járt. Nem a togói az egyetlen, akinek egy elképesztő indok miatt nem jött létre a klubváltása.

Robert Lewandowskit például akkor - 2010-ben - szerette volna leigazolni a Blackburn, amikor a Lech Poznan játékosa még messze volt a világhírtől. A lengyel támadó végül

az izlandi Eyjafjallajokull vulkán miatt nem tudott elutazni Angliába,

mivel törölték a repülőgépjáratát, a Dortmund ezt kihasználva lecsapott a játékosra. Lewandowski mondjuk ennek örülhet.

Nem biztos, hogy Lewandowski Blackburnből is bayerni magasságokba jutott volna Forrás: AFP/Christof Stache

2000-ben Zlatan Ibrahimovicot a saját nevével ellátott Arsenal-mezzel várták Londonban, a svéd örült, ment is volna, ám Arsene Wenger lelkesedése nem volt számára elég imponáló.

A francia mester azt találta mondani, hogy megnézné próbajáték közben is Ibrahimovicot,

mire ő így válaszolt: "Zlatan nem vesz részt próbajátékon".

Eric Cantonával - emlékeztet a Telegraph - hasonlóan járt a Sheffield Wednesday, amely akkor szeretett volna lépni, amikor a francia csatár bejelentette, hogy a visszavonuláson gondolkodik. Trevor Francis Wednesday-edző egy hétig tesztelte volna Cantonát, aki erre nemet mondott, nemúgy a Leeds United hívására, amellyel aztán megnyerte a bajnokságot 1992-ben.

"Zlatan nem vesz részt próbajátékon" Forrás: TT NEWS AGENCY/AFP/Pontus Lundahl

1993-ban nagyon úgy tűnt, hogy Roy Keane a Nottingham Foresttől a Kenny Dalglish-féle Blackburnhöz igazol, csakhogy a szókimondó sztárban rejlő tehetséggel Sir Alex Ferguson is tisztában volt. Keane-t meghívta a saját házába, ahol

egy sznúkerparti során sikerült is meggyőznie az ír középpályást,

hogy az Old Traffordon a helye - nem pedig Blackburnben.

Neymart csillagászati összegért vitte volna 2013-ban a Manchester City, csakhogy a brazil úgy tudta, Angliában egy különleges cipőt kell majd használnia a saras angliai gyepek miatt. Ezért inkább a Barcelonára esett a választása.

Neymar inkább elment Messi mellé Forrás: AFP/Rich Schultz

Matt Le Tissier-t egész pályafutása a Southamptonhoz kötötte, pedig 1989-ben közel volt ahhoz, hogy a Tottenhamhez szerződjön. Csakhogy

a középpályás felesége arra kérte a játékost, hogy ne menjenek sehová, mert ő nem szereti Londont.

Adebayoréhoz hasonlóan friss ügy, hogy David de Gea szeretett volna a Real Madridhoz igazolni, a két klub meg is egyezett, csakhogy a szükséges papírokat az angolok nem tudták időben felvinni a FIFA átigazolásokat bonyolító oldalára. A kapusnak így legalább négy hónapot még várnia kell.

Vajon mi lesz a Real Madridról lemaradó David de Gea sorsa a MU-nál? Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Frank Worthington 1972-ben megbukott az orvosi vizsgálaton a Liverpoolnál, méghozzá azért, mert

egy szexuális úton terjedő betegséget mutattak ki nála.

Hivatalosan azt közölték, hogy magas volt a vérnyomása, és arra kérték, nyugodjon le, egy hétig lazítson. Worthington a kérést komolyan vette, hét napig bulizott Mallorcán, majd természetesen az újabb orvosin sem ment át.

George Boyd 2013-ban a Peterborough-hoz igazolhatott volna, ha meg nem bukik az orvosi vizsgálaton. Az indok: nem lát megfelelően. Az eredmény igencsak feldühítette a Peterborough elnökét, Darragh MacAnthonyt, aki ezekkel a szavakkal védte meg játékosát.

- dühöngött MacAnthony.

A Liverpool 2014-ben szeretett volna megszabadulni Fabio Borinitól, a csatár azonban nemet mondott a Sunderland hívó szavára. Két okot említett: a barátnőjének nem tetszik Sunderland, magát pedig túl jónak tartja ahhoz, hogy a Sunderlandben futballozzon. Egy évvel később mi történt? Borini aláírt a Sunderlandhez.