Özil mindent megnyerne jövő nyáron

Mesut Özil, foci
Portugal, Faro : Germany's midfielder Mesut Ozil takes part in a training session at the Algarve stadium in Faro on June 12, 2015, on the eve of the EURO 2016 group D qualifying football match Gibraltar vs Germany. AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG
Vágólapra másolva!
A világbajnok Mesut Özil örömmel szerepelne a német labdarúgó-válogatottban a riói olimpián, Joachim Löw szövetségi kapitány azonban ellenzi az ötletet.
Vágólapra másolva!

"Szívesen ott lennék, és segítenék a srácoknak érmet szerezni. Ez lehetne a pályafutásom egyik csúcspontja" - közölte az Arsenal 26 éves középpályása, aki a három túlkoros egyikeként léphetne pályára az U23-as játékosokból álló olimpiai csapatban.

Löw ugyanakkor nem volt elragadtatva Özil terveitől: "A jövő nyári Európa-bajnokság és olimpia menetrendjét figyelembe véve nem tudok elképzelni ilyen kettős szerepvállalást" - szögezte le a szakvezető.

Mesut Özil pályafutása egyik csúcspontja lehetne egy riói érem Forrás: AFP/Francisco Leong

A franciaországi Eb-re június 10. és július 10. között, míg az olimpiára augusztus 5-től 21-ig kerül sor.

A német válogatott 28 év után szerepel ismét ötkarikás játékokon, a helyi sajtó szerint a három túlkoros posztjára Özil, Per Mertesacker (Arsenal) és Philipp Lahm (Bayern München) lehet esélyes.

Horst Hrubesch szövetségi edző ugyanakkor nem kívánta kommentálni a dolgot, azt mondta, egy év múlva esedékes dologról értelmetlen beszélni.