Egymillió eurót ad a Real Madrid a menekültek megsegítésére

Real Madrid, foci
SPAIN, Madrid : Real Madrid's coach Rafael Benitez (2ndR) gives instructions to his players during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Real Betis Balompie at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on August 29, 2015. AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
Több európai klub után a Real Madrid labdarúgócsapata is bejelentette, hogy egymillió euróval segíti a háború sújtotta Szíriából menekülőket. Néhány napja a Bayern München hasonló felajánlást tett.

"A Real Madrid egymillió eurót adományoz a Spanyolországba menekülteknek, teszi ezt azzal a céllal, hogy támogassa azokat a férfiakat, nőket és gyermekeket, akik kénytelenek voltak elhagyni otthonaikat, hogy elmeneküljenek a háború és a halál elől” - olvasható a Real Madrid nyilatkozatában.

A Bayern München csütörtökön azt közölte, hogy egymillió euróval támogatja a menekültekért dolgozó szervezeteket, és segíti a bevándorlók beilleszkedését a társadalomba.

A Real Madrid is jótékonykodott Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Pénteken a portugál FC Porto az európai szövetségnek (UEFA) írt hivatalos levelében azt indítványozta, hogy a csoportkör első két fordulójában minden belépő után egy eurót ajánljanak fel a rászorulóknak.

A Porto jelezte, amennyiben nem fogadják el a BL-főtábla összes szereplőjére vonatkozó javaslatát, a maga részéről akkor is segíteni fog, a szeptember 29-i, Chelsea elleni mérkőzése jegybevételéből támogatja a migránsokat.

"A futball sem hunyhat szemet a migránsok és a menekültek drámája felett" - olvasható a Porto levelében.