Vágólapra másolva!
A Real Madrid eddig gólt sem kapott a mostani szezonban, négy bajnokit és egy BL-meccset hozott le gól nélkül. Ha a Costa Rica-i Keylor Navas Bilbaóban is hibátlanul zár, akkor ő lesz a Real történetének legjobban kezdő kapusa.

Iker Casillas a nyáron 25 évnyi szolgálat után elhagyta a Real Madridot, és hónapokig arról lehetett olvasni, hogy David De Gea érkezik a Manchester Unitedtől a világ- és kétszeres Európa-bajnok kapus helyére. Aztán a történet váratlan fordulatot vett, amikor a felek kifutottak az időből, és De Gea így nem igazolt Madridba, majd jött az újabb csavar, amikor szerződést hosszabbított a Unitednél.

A Real így a Costa Rica-i Keylor Navasszal kezdte meg a szezont, akinek Manchesterben kellett volna kikötnie, ha létrejön a Dea Gea-üzlet. A 28 éves Navas az előző szezonban hat bajnokin, két Bajnokok Ligája- és három Király-kupa-meccsen, most pedig megkapta a lehetőséget, hogy elsőszámú kapusként bizonyítson.

72 percet kellene kihúznia Bilbaóban

És egyelőre él is vele, a négy bajnokin és a Sahtar elleni BL-csoportmeccsen ugyanis nem kapott gólt. A Real történetében Miguel Ángel kezdte kapusként a leghosszabb kapott gól nélküli sorozattal a bajnokságot, aki az 1975-76-os szezonban 431 percig őrizte meg hálója érintetlenségét.

Az imádkozás is a meccs előtti szertartás része Forrás: AFP

Navas most 360 percnél tart, és ha Bilbaóban 72 percig kihúzza gól nélkül, akkor ő lesz az új csúcstartó. Navas eddig kétszer védett Bilbaóban, mindkétszer még a Levantéval, előbb egy 1-0-s győzelem, majd egy 2-1-es vereség jött össze neki.

Ha sikerül az ötödik bajnokiját is kapott gól nélkül, akkor célba veheti a Barcelona chilei kapusának, Claudio Bravónak a rekordját, aki az előző szezonban az első nyolc bajnokin lehúzta a rolót.