Ibrahimovic már megint történelmet írhat

Zlatan Ibrahimovic, PSG, foci
Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Bordeaux and Paris-Saint-Germain on March 15, 2015 at the Chaban-Delmas stadium in Bordeaux, southwestern France. AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT
Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic akár már a hétvégén beírhatja magát a PSG aranykönyvébe: a svéd csatárnak csak két gól kell ahhoz, hogy minden idők legeredményesebb párizsi gólszerzője legyen. 

A jelenlegi rekorder, Pedro Pauleta már csak két góllal előzi meg az örökranglistán Zlatant, aki akár már a Nantes elleni hétvégi bajnokin megelőzheti a portugál csatárt. Zlatan gól/meccs mutatója már így is sokkal jobb Pauletánál, akinek 200 meccsnél is többre volt szüksége a 109 gólhoz, Ibrahimovic pedig még 140-nél sem jár meccsszámban.

Zlatan Forrás: AFP/Nicolas Tucat

A meccs/gól mutatóban sem áll rosszul a svéd, az 50-es évek marseille-i legendája, Gunnar Andersson, valamint a szintén OM-játékos Josip Skoblar veri Ibrát, aki a PSG-nél már olyan legendákat utasított maga mögé, mint Rai és Carlos Bianchi.