Beckham visszatér, Ferguson lesz az edzője

SOCCER-FERGUSON-MAN UNITED MATCH TRAINER SOCCER PLAYER FOOTBALL VERTICAL LOGO Manchester United's manager Sir Alex Ferguson (L) gives instructions to David Beckham during a champions league match at Old Trafford in Manchester, 26 February 2002.   Sir Alex
Manchester United's manager Sir Alex Ferguson (L) gives instructions to David Beckham during a champions league match at Old Trafford in Manchester, 26 February 2002. Sir Alex Ferguson has signed a new three-year contract, the club confirmed today.Ferguson, 60, who is United's most successful manager, had planned to retire when his current contract ended in the summer. But he approached the club earlier this year with a view to extending his stay.The contract is reported to be worth 3.5 million pounds -a-year, making Ferguson the best paid manager in English football. AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Két évvel a visszavonulása után a novemberi UNICEF-gálamérkőzésen ismét pályára lép a Manchester United és az angol válogatott korábbi labdarúgója, David Beckham.

Az ENSZ Gyermekalapja november 14-én rendezendő jótékonysági mérkőzésén a 40 éves

Beckham lesz Nagy-Britannia és Írország közös csapatának kapitánya

a Zinedine Zidane nevével fémjelzett, és Carlo Ancelotti által irányított világválogatott ellen. A gálameccsnek Beckham volt klubja, a Manchester United otthona, az Old Trafford ad otthont,

a brit csapat edzője pedig Sir Alex Ferguson lesz.


"Két évvel ezelőtt visszavonultam, és soha nem gondoltam, hogy egyszer újra játszani fogok. A jó ügy érdekében megteszem, és nagyon izgatott vagyok. Számomra mindig nagyon jó érzés visszatérni az Old Traffordra" - mondta Beckham, aki 1991 és 2003 között erősítette a Manchester Unitedet, amellyel hat bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert.

Majd a Real Madrid, a Los Angeles Galaxy és az AC Milan színeiben szerepelt, utolsó profi klubja pedig 2013-ban a Paris Saint-Germain volt.

Ferguson szintén 2013 májusában vonult vissza. Azt megelőzőn 26 évig volt a United menedzsere, azóta viszont egyetlen alkalommal sem irányított csapatot a pálya mellől.

aki lehetőséget adott, hogy a Manchester Unitedben játszhassak. Csodálatos dolog, hogy ő is ott lesz" - nyilatkozta a BBC-nek Beckham.

A PSG edzésén Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A csapatkapitányok és az edzők személyén kívül a gálamérkőzés további szereplői egyelőre nem ismertek.

David Beckham 11 éve tevékenykedik a UNICEF jószolgálati nagyköveteként.

"Olyan erőszakmentes világban szeretnék élni, ahol a gyerekek biztonságban nőnek fel, nincs szegénység, és a betegségek megelőzhetőek. Ez a meccs tökéletes alkalmat ad, hogy minderre felhívjuk a figyelmet, és a segítséget eljuttathassuk a gyerekekhez, akiknek a leginkább szükségük van rá" - szögezte le a korábbi klasszis játékos.