Vágólapra másolva!
A Manchester United korábbi menedzsere, Sir Alex Ferguson szerint semmi nem szól az ellen, hogy a német Jürgen Klopp legyen a Liverpool FC edzője.

A brit edzőlegenda a Kicker című német sportlapnak kifejtette: egy német edző "abszolút jó eséllyel" lehet sikeres a Premier League-ben. Ezzel arra utalt, hogy egybehangzó angliai sajtóhírek szerint a magyar válogatott kapus, Bogdán Ádám klubja, a Liverpool FC pénteken bemutatja a közelmúltban menesztett Brendan Rodgers utódjaként Jürgen Kloppot.

Ferguson úgy vélekedett: bár Felix Magath nem tudott eredményes lenni az angol élvonalban a Fulham élén, ez önmagában nem bizonyíték arra, hogy egy edző, aki a Bundesligában már bizonyított, ne lehetne sikeres a Premier League-ben. "Egyetlen érvet sem tudnék felhozni a német edzőkkel szemben" - mondta Ferguson.

Jürgen Klopp Forrás: AFP

Jürgen Klopp előző klubja, a Borussia Dortmund csapatkapitánya, Mats Hummels is megszólalt az edző liverpooli munkalehetőségével kapcsolatban.

természetesnek tartom, hogy Liverpool-kaliberű kluboknál szóba kerül" - mondta Hummels az Írország-Németország Európa-bajnoki selejtező előtti sajtótájékoztatón, Dublinban.

A 26 éves védő hozzátette: bárhol folytatja, nagyon fog szurkolni volt edzője új csapatának. A német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw leszögezte: nem véletlen, hogy Kloppnak számos szimpatizánsa van, hiszen irányításával rendkívül sikeres időszakot produkált a Dortmund - a többi között két bajnoki címet is nyert -, ráadásul a Borussia és a Liverpool szurkolói kultúrája nagyon hasonló.