Klopp három évre szerződik Liverpoolba

Jürgen Klopp, Dortmund, foci
GERMANY, Munich : (FILES) A picture taken on April 28, 2015 shows Dortmund's headcoach Juergen Klopp celebrating after the German Cup DFB Pokal semi-final football match FC Bayern Munich v Borussia Dortmund in Munich, southern Germany. Juergen Klopp is one of the leading candidates to succeed sacked Liverpool manager Brendan Rodgers, according to reports in the British media on October 5, 2015. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
Megbízható angol források szerint Jürgen Klopp hároméves szerződést köt az FC Liverpool labdarúgócsapatával. A német szakembert hivatalosan pénteken mutatják be a sajtónak.

A BBC, a Guardian, a Sky Sports és a német Kicker egybehangzó állítása szerint megszületett a megállapodás Jürgen Klopp és a Liverpool között, így a Borussia Dortmund korábbi, 48 éves edzője három évig az angol klub menedzsere lesz.

Klopp a vasárnap menesztett Brendan Rodgerst váltja a Premier League 10. helyén álló csapat kispadján, a BBC úgy tudja, hogy két segítője - ugyanúgy, mint Dortmundban - Zeljko Buvac és Peter Krawietz lesz.

Jürgen Klopp Forrás: AFP/Christof Stache

A szakember már el is utazott Dortmundból, estére Liverpoolba várják.

A Sky Sports értesülése szerint a klub korábbi klasszisa, a 2001-ben UEFA-kupát, FA-kupát és Ligakupát nyert Gary McAllister is otthagyta a stábot, és nem várta meg, hogy esetleg Klopp ne tartson igényt a munkájára.

Welcome to Liverpool, Jurgen Klopp!

Posted by Liverpool FC Supporters on 2015. október 8.

A Guardian úgy tudja, az új edző évi ötmillió angol fontot keres majd.