Vágólapra másolva!
A kínai Rastar cégcsoport jelentős tulajdonrészt vásárol a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Espanyol csapatát működtető gazdasági társaságban.

A hétfői bejelentés szerint a barcelonai klub legalább 45,1, de legfeljebb 56 százalékos tulajdonrésze kerül a modellautókkal foglalkozó Rastar hongkongi vállalatához. A vevő 78 eurós (24 289 forint) egységáron, készpénzben vásárolja meg a részvényeket, vagyis az üzlet összértéke 14,3 millió és 17,8 millió euró (4,4 milliárd és 5,5 milliárd forint) között lesz.

A cég reméli, hogy a tulajdonszerzés segítségével bővíteni tudja majd érdekeltségeit az interaktív szórakoztatóiparnak sporttal kapcsolatos szektorában. Hozzátették:

akár 45 millió euróval (14 milliárd forint) is növelhetik a spanyol élvonalban jelenleg tizedik helyezett Espanyol költségvetését.


A kínai vállalatok mostanság élénk érdeklődést mutatnak az európai labdarúgás iránt: a múlt hónapban a CEFC energetikai cég többségi részesedést szerzett az egyik legrégebbi cseh klubnak számító Slavia Prahában, az év elején pedig a Dalian Wanda Group ingatlanipari vállalat vásárolt 20 százalékot (45 millió euróért) az Atlético Madridot működtető gazdasági társaságban.