A Real Madrid sztárja köpött egyet a francia himnuszra

Karim Benzema, Real Madrid, foci
SPAIN, Madrid : Real Madrid's French forward Karim Benzema sticks out his tongue during the UEFA Champions League semi-final second leg football match Real Madrid FC vs Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 13, 2015. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
Karim Benzema szerencsétlenül reagált a Real Madrid–Barcelona-meccs előtti gyászszünet végén: az áldozatok emlékére játszott francia himnusz lecsengésekor jól láthatóan köpött egy nagyot. Szándékosan vagy sem, a francia Republikánus Párt azt követeli, hogy tiltsák el a válogatottól. 

Karim Benzema, a Real Madrid és a francia válogatott csatára nincs túl jó formában: sérülésekkel bajlódva kezdte az őszi futballszezont, aztán szexvideós zsarolás miatt tartóztatták le, a hétvégén pedig súlyos vereséget élhetett át hazai pályán a Barcelona ellen.

De nem elég a hatalmas fiaskó, a csatár komoly bajba sodorta magát a meccs előtt mutatott viselkedésével.

Karim Benzema minimum felelőtlen volt a megemlékezést követően Forrás: AFP/Gerard Julien

Köpés a himnusz után

Az El Clásico előtt a párizsi tragédia áldozatainak emlékére a Bernabéu Stadionban elhangzott a francia himnusz, a La Marseillaise. Az utolsó taktusok után viszont Karim Benzema jól láthatóan köpött egy nagyot a gyepre. Ez a futballistáknál egyáltalán nem ritka dolog, mégis, igen szerencsétlen pillanatban tette mindezt, és bizonyos francia politikusok szerint nem puszta véletlenről van szó, a köpés a himnusznak szólt.

"Karim Benzema semmibe vette az áldozatok emlékét, az egész francia nemzetet. Fiatalok példaképeként, francia állampolgárként nem viselkedhet így, az a minimum, hogy nyilvánosan bocsánatot kér. Ettől függetlenül azt javasoljuk, hogy Benzemát örökre tiltsák el a nemzeti válogatottól" - posztolta Facebookon Nadine Morano parlamenti képviselő, aki egyébként Nicolas Sarkozy pártjának a tagja.

Karim Benzema plus jamais en Équipe de France !Avant le match Real Madrid - FC Barcelone, un émouvant hommage a été...

Szerző: Nadine Morano, 2015. november 23.


Nem Benzema a legnagyobb hazafi

Az esetet nehéz megítélni, valószínűleg egy szerencsétlen mozdulatról van szó, ugyanakkor Benzema helyzetén nem sokat javít, hogy korábban bevallottan anyagi és sportszakmai szempontok miatt választotta a francia válogatottat Algéria helyett, és finoman szólva sem tartozik a büszke francia nacionalisták közé.

A Francia Labdarúgó Szövetség egyelőre nem kommentálta az esetet.