Drogba szerint az amerikai bajnokság keményebb, mint a PL

Steven Gerrard
Former English Premier League stars from Liverpool and Chelsea, Steven Gerrard and Didier Drogba, now of the LA Galaxy and Montreal Impact respectively, greet one another prior to kickoff in their MLS match on September 12, 2015 in Carson, California. AFP PHOTO /FREDERIC J.BROWN
Vágólapra másolva!
Didier Drogba szerint nehezebb az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban, az MLS-ben játszani, mint a Premier League-ben.

"Az emberek azt hiszik, hogy könnyebb itt játszani, de higgyék el nekem, nehezebb, mint Angliában, méghozzá elsősorban az utazás miatt" - mondta az elefántcsontparti csatár, aki májusban a Chelsea-től igazolt a Montreal Impact csapatához.

Didier Drogba (Montreal Impact) az MLS-ben is összecsaphatott Steven Gerrarddal (LA Galaxy) Forrás: AFP/Frederic J. Brown


Mindenkit kikészít az utazás

Hozzátette: nem véletlen, hogy nagyon kevés idegenbeli siker születik az MLS-ben, mivel a vendégjátékosok a hosszú út miatt fáradtan lépnek pályára.

A 37 éves futballista úgy vélte, az MLS egy fejlődő bajnokság, amely néhány év múlva az egyik legnagyobb és legfontosabb lesz a világon, s már most sok nagyon jó játékos szerepel benne.

Drogba az MLS-ben sem állt le a gólokkal

Drogba, akinek még egy év hátravan a szerződéséből, 14 meccsen 12 góllal segítette együttesét, hogy az a rájátszásba jusson, ahol aztán a konferencia elődöntőjében alulmaradt a Columbus Crew gárdájával szemben.

A minden idők legjobb Chelsea-játékosának választott támadó a Kékekkel négy-négy bajnoki címet és FA Kupa-diadalt ünnepelhetett, 2012-ben pedig megnyerte a Bajnokok Ligáját.