Keményen odacsapott Ukrajnának az UEFA

spanyol fociválogatott edzés ukrajna
Spanish national soccer team players in action during a training session at Olympic Stadium in Kiev, Ukraine, 11 October 2015. Spain will face Ukraine in a UEFA EURO 2016 qualifying soccer match at Kiev's Olympic Stadium on 12 October. (Photo by STR/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség pénteken a válogatott következő tétmérkőzésének nézők nélküli megrendezésére kötelezte az ukrán szövetséget.

Az UEFA döntésének indoklásában az szerepel, hogy az ukrán szurkolóknak a spanyolok elleni Európa-bajnoki selejtezőn (0-1) tanúsított magatartása miatt szabták ki a szankciót, amely 97 ezer eurós (30 millió forint) pénzbüntetést is tartalmaz. A drukkerek rasszista rigmusokat ismételgettek és lézerrel zavarták a spanyol játékosokat.

Az ukrán válogatott 2016. szeptember 5-én - a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságra ugyancsak kijutott - Izland ellen, hazai környezetben kezdi meg a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezősorozatát. Azt a találkozót már a nemzetközi szövetség (FIFA) 2013-as fegyelmi döntése értelmében zárt kapuk mögött kell rendezni, így a mostani büntetést minden bizonnyal az azt követő vb-selejtezőn fogja majd érvényesíteni az UEFA.

A spanyol válogatott edzése az ukrajnai Eb-selejtező előtt Forrás: NurPhoto/Str

Szerdán ugyancsak rasszista szurkolói megnyilvánulások, illetve rendbontás miatt következő két hazai európai kupamérkőzésének zárt kapuk mögötti megrendezésére kötelezte a Bajnokok Ligájában szereplő Dinamo Kijev csapatát az UEFA.