Megunta az elnök a kupadöntőt, elrendelte a büntetőket

Mohamed Ould Abdel Aziz (Mohamed Uld Abdel-Azíz), Mauritánia köztársasági elnöke
Mauritanian President Mohamed Ould Abdel Aziz delivers a speech during the opening day of the World Climate Change Conference 2015 (COP21), on November 30, 2015 at Le Bourget, on the outskirts of the French capital Paris. World leaders opened an historic summit in the French capital with "the hope of all of humanity" laid on their shoulders as they sought a deal to tame calamitous climate change. AFP PHOTO / ALAIN JOCARD
Vágólapra másolva!
Hihetetlen futballmérkőzést rendeztek Mauritániában, az északnyugat-afrikai ország Szuperkupa-döntője mindössze 63 percig tartott, és az 1-1-es állás után egyből jöttek a tizenegyesek, amelyekben az FC Tevragh-Zeina jobbnak bizonyult az ACS Ksar együttesénél. A hírek szerint a büntetők előrehozatalát Mohamed Uld Abdel-Azíz köztársasági elnök rendelte el, a szövetség cáfol.

A Mauritániai Labdarúgó Szövetség cáfolta a helyi sajtóban megjelent híreszteléseket, hogy Mohamed Uld Abdel-Azíz köztársasági elnök parancsára szakították meg az FC Tevragh-Zeina - ACS Ksar Szuperkupa-döntőt, de komoly érvet nem tudott mondani, miért tartott a mérkőzés mindössze 63 percig.

A meccset 1-1-es állásnál fújta le a bíró, állítólag azért, mert a lötyögős tempó untatta a köztársasági elnököt, aki nem akart még félóra rendes játékidőt, és kétszer 15 perc hosszabbítást végigszenvedni.

Mohamed Uld Abdel-Azíz, Mauritánia köztársasági elnöke Forrás: AFP/Alain Jocard

Így aztán mindenki megrökönyödésére következtek a büntetők, amelyben a FC Tevragh-Zeina győzött.

A döntés felháborodást váltott ki Mauritániában, de a szövetség elnöke, Ahmed Uld Abder-Rahmane nyilatkozatban cáfolt: "A leghatározottabban tagadom, hogy a köztársasági elnök beleavatkozott volna a mérkőzésbe. A döntést szervezési kérdések miatt hoztuk meg a két csapat vezetői és edzői egyetértésében.”