Ilyen Magyarországon soha nem lesz

árnykép ÉPÜLET este fáklyaláng Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS füst láng lelátó NAPSZAK rendőr SZEMÉLY sziluett szurkoló tűz vörös Tirana, 2015. március 14.
A szurkolók által meggyújtott jelzőfáklyák égnek a lelátón az albán labdarúgó Szuper Liga S.K Tirana-Pa
Tirana, 2015. március 14. A szurkolók által meggyújtott jelzőfáklyák égnek a lelátón az albán labdarúgó Szuper Liga S.K Tirana-Partizani mérkőzésén Tiranában 2015. március 13-án. A találkozót a pályát beborító füst miatt félbeszakították. (MTI/EPA/Armando Babani)
Vágólapra másolva!
Lemondott a Partizan Beograd labdarúgóklubjának teljes vezetősége, miután a szerb csapat csütörtök este kiesett az Európa Ligából.

A belgrádiak kedvező helyzetből várták a csoportkör utolsó, hatodik fordulóját, hiszen három ponttal jobban álltak az Augsburgnál, ráadásul korábban 3-2-re győztek Németországban. A csütörtök esti találkozó elején a Partizan vezetést is szerzett, és bár a vendégek a második félidő elején fordítottak, a hajráig a kedvezőbb egymás elleni eredmény miatt a házigazdák számítottak továbbjutónak. A 89. percben aztán az Augsburg a paraguayi Raul Bobadilla találatával kétgólosra növelte előnyét, ezzel továbblépett a 32 közé.

A lefújás után a szurkolók kórusban szidták a játékosokat és a vezetőség lemondását követelték. A Partizan teljes vezérkarának távozását pénteken Milos Vazura általános igazgató jelentette be. Ő irányítja a klubot a tisztújító közgyűlésig, amelyet hamarosan össze kell hívni, mivel harminc napon belül meg kell választani az új vezetőket.

A Partizan tábora Forrás: MTI/EPA/Armando Babani

"Ez egy nehéz időszak a Partizan számára, mert a gyenge bajnoki eredmények miatt a sikeres nemzetközi szereplésben volt minden reményünk. Nem akarjuk a játékosokat hibáztatni, bár tény, ha a kívánt eredményt érik el, nem mondtunk volna le" - magyarázta Vazura. A címvédő Partizan - amely legutóbb 2005-ben volt versenyben tavasszal az európai kupaporondon - a szerb élvonal huszadik fordulója után a negyedik helyen áll, hátránya 24 pont a listavezető Crvena zvezdához képest.