Vágólapra másolva!
José Mourinho kirúgása a Chelsea-től igazi kis lavinát indíthat el, sztáredzők egész sora válthat klubot. A portugál új csapatától függetlenül máshol is mozognak ígéretes kispadok, néhányan pedig ugrásra készen várják. 

A három leggazdagabb angol klubnál is edzőkérdés van, illetve a Manchester Citynél csak lett volna, ha nem nyerik meg a BL-csoportot, és megint belehúznak valami nehéz ellenfélbe. Azért

a Citynél sincs biztonságban Manuel Pellegrini,

de még így is sokkal jobban áll, mint a város másik felén Louis van Gaal, és nagyon sokkal jobban, mint a Chelsea-től máris kirúgott José Mourinho.

Az ESPN úgy tudja, José Mourinho a Manchester United kispadját nézte ki magának, és ezt támasztja alá, hogy a bukiknál is a portugál a legnagyobb esélyese a Louis van Gaal alatt nagy amplitúdóval ingadozó kispadnak. Már csak 6/5-ben lehet fogadni arra, hogy Mourinho veszi át a manchesteri csapatot.

Nagy a harc Guardioláért

Ugyanakkor spanyol lapértesülések szerint a United inkább Pep Guardiolát szeretné hosszú távú megoldásnak, de ez komoly problémákba ütközik, hiszen több lap is megírta, hogy a Citynél még a héten bejelentik, a nyáron Guardiola váltja Pellegrinit.

A United képes lehet elrabolni a katalán edzőzsenit, de rengeteg pénzre lesz szükségük,

ha versenyezni akarnak a Cityvel. Szerencsére az pont van.

Edzőkeringő a legjavából Forrás: AFP/Lluis Gene

A Bayern Münchennél sem tétlenkednek, a német lapok azt írják, abban a szentséges pillanatban, amikor Guardiola bejelenti, hogy az év végén elhagyja Münchent, ők is bejelentik, hogy a következő edzőjük Carlo Ancelotti lesz.

Carletto inkább Rómába menne

Az olasz sztáredzőt máshol is szívesen látnák, és ha Carletto a szívére hallgatna, valószínűleg Róma felé venné az irányt, nem a kétségtelenül nagyobb perspektívát kínáló Münchenbe. A Románál csak napjai vannak hátra Rudy Garciának, Ancelotti pedig játékos-pályafutása legszebb napjait a fővárosban töltötte, és többször hangsúlyozta, ha a szívére hallgat, a Romát veszi át.

Carlo Ancelottinak erős a római kötődése Forrás: AFP

Mivel még így sem valószínű, hogy Ancelotti Rómában kötne ki, a fővárosiak tárgyalásokat kezdtek a legutóbb az Olympique Marseille-nél dolgozó argentin mesterrel, Marcelo Bielsával. A taktikai zseni a legvalószínűbb választás.

A Chelsea-t időközben már át is vette Guus Hiddink, de hacsak nem domborít nagyon nagyot, a hollandra másodszor is csak beugrószerep vár. A londoniak valószínűleg a hollanddal viszik végig az évet, de utána ők is hosszabb távú megoldást keresnek, és ez a hírek szerint a Juventus olasz vezetőedzője, Massimilliano Allegri lehet.