Hivatalos a Guardiola-Ancelotti csere

Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, foci
Bayern Munich's Spanish head coach Pep Guardiola (R) hugs Real Madrid's Italian coach Carlo Ancelotti before the UEFA Champions League semifinal first leg football match Real Madrid CF vs FC Bayern Munchen at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 23, 2014. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
Véget értek a találgatások a Bayern München labdarúgócsapatánál: klub vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge hivatalosan is bejelentette, hogy Pep Guardiola a jövő nyáron távozik, és utódja Carlo Ancelotti lesz.

A nyáron, 2016. június 30-án búcsút int a Bayern München labdarúgócsapatának Pep Guardiola, aki három szezon után távozik a bajoroktól. A hír korábban pletykaként már felmerült, azonban a Bayern vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge vasárnap hivatalosan is bejelentette mindezt. Plusz megerősítette, hogy az új edző Carlo Ancelotti lesz.

"Guardiola a szezon végén távozik" - írta a klub Twitter-oldala, ehhez Rummenigge annyit fűzött hozzá, hogy nagyon hálás Guardiolának mindazért, amit a klubért tett 2013 óta.

"Meggyőződésem, hogy Guardiola és a csapat még intenzívebben dolgozik azért, hogy a szezonban sikert érjen el, már csak azért is, mert most már egyértelmű, hogy Pep elhagyja a Bayernt" - mondta Rummenigge, egyértelműen célozva arra, hogy esetleg a Bajnokok Ligáját még begyűjthetnék a játékosok.

A Guardiola-csapat az előző két szezonban az elődöntőben vérzett el, előbb a Real Madrid (0-1, 0-4), majd a Barcelona (0-3, 3-2) ellen.

Guardiolát Ancelotti követi a Bayernnél Forrás: AFP/Gerard Julien

"Carlo Ancelotti edzőként eddig mindig sikeres volt, háromszor nyert Bajnokok Ligáját, volt angol bajnok, nyugodt és kiegyensúlyozott szakember, aki tudja kezelni a sztárokat. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele" - nyilatkozta Rummenigge, aki elárulta, hogy az olasz tréner szerződése 2019 nyaráig szól majd.

"Megtiszteltetésnek érzem, hogy a Bayern edzője lehetek" - reagált a hírre Ancelotti.

A Barcelonával kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Guardiola 2013-ban érkezett Münchenbe, ahol két bajnoki cím mellett megnyerte a klubvilágbajnokságot, az európai Szuperkupát és a német kupát, ugyanakkor a BL-ben mindkétszer az elődöntő jelentette a végállomást együttese számára.

Az 56 éves, háromszoros BL-győztes Ancelotti korábban olyan csapatokat irányított, mint az AC Milan, a Juventus, a Chelsea, a Paris Saint-Germain és a Real Madrid. Rummenigge vasárnap elmondta: az olasz trénerrel három éves szerződést kötnek.

A címvédő bajor együttes úgy vonult el téli szünetre, hogy a Bundesligában nyolc pont előnnyel vezet a második helyen álló Borussia Dortmund előtt.