Suárez egy rakás szarnak nevezte az ellenfelet

Espanyol Barcelona luis suárez
Barcelona, Catalonia, Spain - January 2: Barcelona's Luis Suarez gestures during the spanish football league between RCD Espanyol and FC Barcelona at Espańol stadium in Cornellŕ - El Prat on January 2, 2016 (Photo by Miquel Llop/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően a pályán és a pályán kívül is botrányosan ért véget a Barcelona és az Espanyol összecsapása a Király Kupában.

A Spanyol Kupa nyolcaddöntőinek első fordulójában a Barcelona hátrányból fordítva 4-1-re verte a városi rivális Espanyolt.

A mérkőzés hozta a városi derbik hangulatát, a játékvezető 14 lapot osztott ki a meccsen, a vendégek pedig kilenc emberrel zártak: Hernan Pérez és Pape Diop (utóbbi egyből pirosat kapott) kiállítása is jogosnak tűnt.

Pape Diop nem finomkodott a meccsen Forrás: AFP


Vér és hordágy

A kiállított Diop egészen elképesztő nyilatkozatot adott a meccs után.

"Senki sem mondhatja, hogy durvák lettünk volna, egy Barca-játékos sem vérzett a pályán.

– fogalmazta meg gondolatait Diop.

Sikerült szétrúgni a Barcát

A játékvezető jegyzőkönyve szerint a játékos azért (is) jutott a kiállítás sorsára, mert egy Spanyolországban bevett, de igen erős káromkodással – Me cago en tu puta madre – sértegette egyik ellenfelét. Gerard Piqué egyébként ugyanezt a fordulatot használta korábban, őt három meccsre tiltották el.

Nem sokkal maradt elő tőle bunkóságban Alvaro Gonzalez, az Espanyol középhátvédje, aki a lefújás - vagyis a 4-1-es, súlyos vereség - után szinte győzelmet ünnepelt Twitteren.

"Semmi kétség, teljesítettük a célkitűzésünk. Büszke vagyok a csapatomra" – írta a játékos, akinek nehéz értelmezni a szavait, hacsak nem a Barcelona szétrúgása volt a célkitűzés.

Öltözői hajcihő

Az Espanyol játékosai nemcsak Twitteren, a pályán is rendkívül gorombák voltak, 8 sárga lap mellett 2 pirosat kaptak. Nem csoda, hogy a kedélyek a lefújás után se nyugodtak meg.

A játékvezető jelentése szerint a teljesen bepipult Luis Suárez viselkedése dulakodáshoz vezetett az öltözőfolyosón.

"A Barcelona 9-es számú játékosa, Luis Suárez az öltözőfolyosón várta, hogy a pályáról megérkezzenek az Espanyol játékosai. Többekre rá is kiabált, hogy:

Karácsonyi dalok a béke jegyében

A provokáció oda vezetett, hogy a két csapat játékosai dulakodni, lökdösődni kezdtek a folyosón, és végül a biztonsági őröknek kellett beavatkozni" – írja jelentésében Martinez Munuera játékvezető, így Luis Suárez fegyelmi vétsége miatt ismét csak büntetésre számíthat.

Na, gyere csak ide, kisfiam! Forrás: NurPhoto/Miquel Llop/NurPhoto/Miquel Llop


A Radio Catalunya munkatársa, Marta Carreras szerint az Espanyol játékosai sem akartak lemaradni a szájkaratéban, egyikük meg is fenyegette Suárezt, hogy "kettétöri, mint a ropit."

A Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique azt mondta a meccset követő sajtótájékoztatón, hogy szerinte

nem történt semmi különös, a játékosok csak karácsonyi dalokat adtak elő közösen.

Bizonyára így volt.