Vágólapra másolva!
Az Athletic Bilbao hazai pályán hétgólos meccsen győzte le az Eibart a spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Az Atlético Madrid gól nélküli döntetlenre végzett a Sevillával, míg a Real a másik sevillai klub, a Betis otthonában ért el 1-1-et. Aduriz és Cejudo gólja szenzációs volt.

A Bilbao hazai pályán alaposan elkalapálta a 6. helyen álló Eibart, a baszkok sikeréhez Aduriz két góllal járult hozzá.

Az első találata élményszámba ment, egy jobb oldali beadás után a levegőben úszva lőtt a jobb sarokba.

Az Atlético a legutóbbi négy bajnokiját kapott gól nélkül nyerte meg, és hiába védekezett jól, ezúttal egyszer sem tudta bevenni a Sevilla kapuját. A gól nélküli döntetlen azt jelentette, hogy a csapat nem tudta megtartani az első helyet, és rossza gólkülönbséggel az egyébként egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Barcelona mögé szorult. A Sevilla 2008. szeptember 28-a óta képtelen legyőzni bajnokin a madridiakat.

A Valencia a 93. percben szerzett góllal mentett pontot a Deportivo otthonában, míg a Real Madrid nagy csatában alig tudott pontot szerezni a betis otthonábnan. A hazaiak gólját Cejudo egy zseniálisan eltalált lövésből szerezte.

Eredmények, Primera División, 21. forduló:
Athletic Bilbao - Eibar 5-2 (3-1)
gól: Aduriz (12., 52.), Sabin (27.), A. Laporte (40.), M. Dos Santos (80., öngól), illetve Borja Bastón (4., 50., a másodikat büntetőből)

Atlético Madrid - Sevilla 0-0
piros lap: Vitolo (61., Sevilla)

Deportivo La Coruna - Valencia 1-1 (1-0)
gól: Lucas Pérez (27.), illetve Negredo (90+3.)

Betis - Real Madrid 1-1 (1-0)
gól: Cejudo (7.), illetve Benzema (71.)