A PSG elképesztő pénzszórásba kezd

Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Zlatan Ibrahimovic (PSG), foci
GERMANY, Dortmund : (COMBO) A combination of file pictures made on October 20, 2015 shows Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) in Dortmund on April 24, 2013 and Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic on March 7, 2015 at the Parc des Princes stadium in Paris. PSG will play against Real Madrid during the UEFA Champions League football match on October 21, 2015. AFP PHOTO / FRANCK FIFE / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
A francia L'Equipe értesülései szerint a PSG transzferrekordok egész sorának megdöntésére készül a nyáron: a párizsiak 300 millió eurót költenének a csapatukra.

A milliárdos klubtulajdonos, Nasszer al-Kelaifi 520 millió euróra lőtte be csapata következő évi költségvetését, ebből 300 millió eurót már nyáron elkölthet a klub új játékosokra. A párizsiak azért nem igazolnak már a télen is sztárokat, mert egyrészt Ligue 1-et így is magabiztosan vezetik, másrészt nyárig köti őket az UEFA gazdasági szabályozása, az FFP.

Ennyi pénzből nagyjából bárkit megvehetne a PSG, és a célok nem is szerények: sajtóhírek szerint Neymar és Cristiano Ronaldo a két fő célpont, de Zlatan Ibrahimovic pótlásáról is gondoskodna a csapat, méghozzá a Bayern München lengyel csatárával, Robert Lewandowskival. A párizsiak továbbra sem tettek le Paul Pogba leigazolásáról sem.

Jövőre csapattársak lesznek? Forrás: AFP/Franck Fife, Pierre-Philippe Marcou