Vágólapra másolva!
Vasárnap bemutatkozott az RB Leipzig futballcsapatában Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapus az Eintracht Braunschweig elleni rangadón csereként lépett pályára, és győzelemre vezette a Bundesliga II első helyén álló együttest.

Gulácsi a nyáron igazolt Lipcsébe az osztrák partnerklub Red Bull Salzburgtól, de eddig csupán egy tétmérkőzésen, a tavaly októberi Unterhaching elleni 3-0-s kupavereségkor jutott szóhoz.

A 20. fordulóban aztán a Bundesliga II-ben is bemutatkozhatott, a listavezető az Eintracht Braunschweiget fogadta, és fél óra elteltével a svájci kapus, Fabio Coltorti olyan szerencsétlenül ütközött Saulo Decarlival, hogy vállsérülést szenvedett, és nem folytathatta a mérkőzést.

Gulácsi Péter bemutatkozott az RB Leipzig csapatában Forrás: Dierotenbullen.com

Gulácsi így a 33. percben, már 2-0-s előnynél beállt, és hibátlan teljesítménnyel győzelemhez segítette csapatát.

"Ez az a pillanat, amiért fél éve edzem, meg szeretném ragadni a lehetőséget” – nyilatkozta a kétszeres válogatott kapus. Elképzelhető, hogy Gulácsi hosszabb távra is berendezkedhet, Coltorti vállsérülése ugyanis komolyabbnak tűnik, a klub a hétfői vizsgálat után azt közölte, négy hetet biztosan ki kell hagynia.