Johnson beismerte, hogy kiskorúval szexelt

Adam Johnson, Sunderland, foci
Sunderland's English midfielder Adam Johnson celebrates scoring the opening goal from the penalty spot during the English Premier League football match between Sunderland and Newcastle United at the Stadium of Light in Sunderland, north east England on October 25, 2015. AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY
Vágólapra másolva!
Adam Johnson, a Sunderland korábbi angol válogatott labdarúgója szerdán a bíróság előtt beismerte, hogy kiskorúval folytatott szexuális viszonyt.

A 28 éves középpályást tavaly március elején vették őrizetbe, miután kiderült, hogy 2014. december 30-a és 2015. február 26-a között többször is találkozott a lánnyal.

Az eset úgy került napvilágra, hogy a kislány a közösségi médiában hencegett azzal, hogy egy futballistával van viszonya, ráadásul Johnson néhány képen még pózolt is a lánynak. A rendőrségnek a lány apja jelentette az ügyet.

Két vádpontot tagadott

Az ügy szerdai bírósági tárgyalásán két vádpontban bűnösnek vallotta magát: elismerte, hogy egy 16 éven aluli lánnyal szexuális kapcsolatot, és megpróbált egy másik bizalmába férkőzni.

Adam Johnsonnak a pályán akad oka az ünneplésre Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

További két vádat azonban tagadott, többek között azt, a másik 16 éven aluli lánnyal is nemi viszonyba került.

A hét végén gólt szerzett

Johnson a Middlesbrough csapatánál kezdte pályafutását, később a Manchester Cityt erősítette. Jelenlegi klubja, a Sunderland 10 millió fontot fizetett érte és négyéves szerződést kötött vele 2012-ben.

Az angol válogatottban 12 alkalommal lépett pályára, legutóbb négy évvel ezelőtt. Klubcsapatában a szexbotránya kirobbanása óta is játszik, szombaton például ő lőtte a Sunderland első gólját a Liverpool otthonában 2-2-re végződő bajnoki meccsen.