Vágólapra másolva!
A Granville-é a francia kupa idei sikersztorija, a kiscsapat már a legjobb nyolc között jár a sorozatban.

Az alsó-normandiai csapat a nyolcaddöntőben a három osztállyal fölötte szereplő Bourg en Bresse-szel találkozott, és mivel a továbbjutás egy meccsen dőlt el, és a rendes játékidő 0-0-ra végződött, így következhetett a hosszabbítás.

Négyszer volt hasonló a 21. században

Amelyben Tommy Untereiner révén csak a Granville szerzett gólt, amely ezzel csatlakozott a szintén negyeddöntős Sochaux-hoz és Ajaccióhoz. A Granville a 21. században a negyedik ötödosztályú csapat a Schiltigheim, a Carquefou és a Chambéry után, amely elküzdötte magát a legjobb nyolcig.

A gólszerzőt ünneplik a Granville játékosai Forrás: AFP

A francia sportnapilap, a L'Équipe szerdán címlapsztoriként számolt be a Granville nagy diadaláról, Johann Gallon, a csapat edzője pedig azt mondta, hatalmas élmény volt a játékosoknak, hogy telt ház, 3200 néző előtt játszhattak, és kezdik megszokni a médiaérdeklődést, amit a nagy menetelésük eredményezett.

A csapat jelenleg a második helyen áll az ötödosztályban, négy ponttal lemaradva a Rennes tartalékcsapata mögött, március elején pedig története legnagyobb meccsére készülhet majd, amelynek tétje a kupaelődöntő lesz. Jó lehet most Granville-játékosnak lenni!