Vágólapra másolva!
A klub történetében talán először nem labdarúgó, hanem egy szurkoló, George Shaw érdemelte ki a hónap gólja megtisztelő címet az Evertonnál. A liverpooli labdarúgócsapat rajongója súlyos betegség miatt nehezen jár, de januárban, a Swansea elleni meccs szünetében pályára léphetett, és gólját követően a Goodison Park 37 ezer nézője őt ünnepelte.

Minden Everton-szurkolót meghatott a mindössze kilencéves George Shaw története. A cerebrális parézisben, más néven Little-kórban szenvedő fiú újszülöttkori agysérülés következtében nagyon nehezen tud járni, de annyira imádja a futballt, és a klubot, hogy szabadidejében is hódol a szenvedélyének.

Egy közösségi oldalra feltöltött videón a csapat spanyol csatárának, Deulofeu-nak 19-es mezében terelgette a labdát, az egykori Barcelona-csatár ezt látva annyira meghatódott, hogy meghívta az egyik bajnokira.

A csoda azonban nem ért véget ezzel, az Everton készített számára egy nevével ellátott 9-es mezt, és a január 24-i, Swansea elleni bajnoki szünetében pályára is léphetett. A kisember a Goodison Park 37 ezer nézőjének tapsvihara közepette az ötösön belülről egy gólt is szerzett, a klub pedig ezzel nevezte a január hónap gólja címre.

A szurkolók elképesztő fölénnyel őt hozták ki győztesnek, a szavazatok 86,07 százalékát kapta megelőzve ezzel többek között a válogatott Aaron Lennont és Ross Barkleyt is.

A végeredmény Forrás: Evertonfc.com

"Sohasem gondoltam volna, hogy nyerhetek. Sejtettem, hogy kapok majd szavazatokat, de nem tudom elhinni, hogy nyertem!" – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján George, akit az Everton vezetése meghívott a május 11-i, szezonvégi díjátadóra is.