Vágólapra másolva!
Ha szoros mérkőzésen is, de az erőviszonyoknak megfelelően a Hertha jutott a labdarúgó Német Kupa elődöntőjébe, miután 3-2-re nyert a másodosztályú Heidenheim otthonában. A Bayern könnyedén verte a Bochumot idegenben.

Amióta 1985-ben a német kupadöntő helyszíne Berlin lett, a Hertha első csapata még sohasem tudott bejutni a fináléba.

Az Olimpiai-stadiont szinte átkozott helyként tartják számon a drukkerek, de Dárdai Pál egy lépéssel közelebb került a nagy álmához: a magyar szakember korábban azt nyilatkozta, egyszer nemcsak nézőként szeretne részt venni a döntőn.

Dárdai Pál Forrás: AFP

A berliniek eddig két finálét buktak: 1977-ben a Köln, 1979-ben a Fortuna Düsseldorf ellen. Az 1992-93-as kiírásban ugyan volt hazai érdekeltség, de akkor óriási meglepetésre a Hertha amatőrjei jutottak el a végjátékig, de végül 1-0-ra elbuktak a Bayer Leverkusennel szemben.

Feick közeli perdítésével a másodosztály 8. helyezettje szerzett vezetést, de a Hertha hét perc alatt fordított Ibisevic duplájával. A második félidő elején Haragucsi találatával már megnyugtató, 3-1-es volt a vendégek előnye. A hajrá egy büntető miatt szorossá vált, de a Hertha már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

"Az álmunk megvalósításához vezető úton ez egy fontos, egyben nagyon nehéz állomás volt" - értékelt a Hertha Twitter-oldalán Dárdai Pál, s hozzátette: nagy csatán vannak túl, a két kapott gólból pedig tanulnia kell a játékosoknak.

A nap másik mérkőzésén a Bayern München könnyedén verte a Bochumot idegenben.

Eredmények, Német Kupa, negyeddöntő:
Heidenheim – Hertha 2-3 (1-2)
gól: Feick (10.), Schnatterer (82., büntetőből), illetve Ibisevic (14., 21.), Haragucsi (58.)

Bochum Bayern München 0-3 (0-1)
gól: Lewandowski (38., 90.), Thiago Alcântara (61.)
piros lap: Simunek (43., Bochum)

Az elődöntő párosítása (április 19-20.):
Hertha – Borussia Dortmund
Bayern München – Werder Bremen

A döntőt május 21-én a berlini Olimpiai Stadionban játsszák.