A Dárdai-módszerrel menekülne a Hoffenheim

Huub Stevens, Dárdai Pál, foci
Hertha Berlin's Hungarian head coach Pal Dardai (R) and Hoffenheim'ss Dutch head coach Huub Stevens (L) greet each other prior to the German first division Bundesliga football match Hertha BSC Berlin vs TSG 1899 Hoffenheim at the Olympic Stadium in Berlin on November 22, 2015. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Bár eredetileg csak nyártól látta volna el új munkakörét, Julian Nagelsmann már most átvette a német labdarúgó-bajnokság utolsó előtti helyén álló 1899 Hoffenheim vezetőedzői feladatait - hasonlóan, ahogy az Dárdai Pállal és a Hertha BSC-vel is történt. 

A 28 éves szakember a Bundesliga történetének legfiatalabb trénere, szerződése 2019 júliusáig szól. Az új edző néhány hét múlva szerzi meg az élvonalbeli munkavállaláshoz szükséges képesítést.

Minél előbb, annál jobb

A klub októberben azt közölte, hogy idén nyártól a juniorokat irányító Nagelsmann lesz a vezetőedző.

"Juliannal egyeztetve arra jutottunk, hogy a tervezettnél hamarabb elkezdjük a közös munkát" - mondta Peter Görlich ügyvezető.

Huub Stevens (b) egészségügyi problémái miatt távozik a Hoffenheim éléről Forrás: AFP/Odd Andersen

A Hertha is így dobta be Dárdait

A Hertha hasonló eszközök alkalmazásával harcolta ki a bennmaradást a tavalyi szezonban, hiszen Dárdai Pál az 16-os korosztály éléről vette az első csapatot Jos Luhukaytól, korábban pedig a magyar válogatottat is úgy irányította, hogy ehhez még nem volt meg az elméletileg szükséges prolicences végzettsége

Nagelsmann elődje, az októberben kinevezett Huub Stevens szerdán jelentette be lemondását egészségi okokra hivatkozva. A 61 éves holland mesternél szívritmuszavart diagnosztizáltak, hamarosan meg kell műteni, ezért valószínűleg véget ért edzői pályafutása.