Meghalt a bolgár foci ikonikus alakja

Trifon Ivanov
Trifon Ivanov
Vágólapra másolva!
Szívinfarktust kapott, és elhunyt a 76-szoros bolgár válogatott labdarúgó, Trifon Ivanov, az 1994-es világbajnokság legendás alakja. 

Remek teljesítményével Ivanov nagyban hozzájárult, hogy a bolgár csapat elődöntős volt és végül a negyedik helyen végzett az 1994-es világbajnokságon, az Egyesült Államokban. Hosszú haja, sűrű szakálla és szigorú tekintete félelmetes kinézetet kölcsönzött neki, ezért pályafutása alatt a Bulgária Farkasa becenévvel illették.

Trifon Ivanov 76-szoros bolgár válogatott Forrás: AFP

A bolgár válogatott történetének egyik legjobb középhátvédje csapatkapitány is volt a – többek között – Hriszto Sztoicskov, Emil Kosztadinov és Luboszlav Penev által fémjelzett keretben. Hazája bajnokságát háromszor nyerte meg a CSZKA Szófia színeiben. Később a spanyol Real Betis, a svájci Neuchatel Xamax, illetve az osztrák Rapid Wien és Austria Wien együtteseiben is futballozott. A Rapid védőjeként bajnoki aranyérmet nyert, és második lett a Kupagyőztesek Európa Kupájában.

A bolgár válogatottban pályára lépett az 1996-os angliai Európa-bajnokságon is, összesen 76 mérkőzésen szerepelt. Hazájában 1996-ban az év legjobb labdarúgójának választották.

Trifon Ivanov 50 éves volt.