Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs és Robin van Persie is csak csere volt a Bursaspor–Fenerbahce török bajnokin, és a meccs előtt a magyar szélső lelkizett egy sort a kevés lehetőséget kapó holland klasszissal.

Dzsudzsák Balázs csapata, a Bursaspor 0-0-s döntetlent játszott az éllovas Fenerbahcéval

a török bajnokság legutóbbi fordulójában, és a meccsen Dzsudzsák, valamint a Fener holland csatára, Robin van Persie is csak csere volt.

Az Ajansspor nevű török oldal azt írja, a meccs előtt Dzsudzsák és Van Persie szóba elegyedtek, és a magyar szélső meglepődött azon, hogy a korábban az Arsenalban és a Manchester Unitedben is megfordult holland csak csere.

Van Persie kabátban, fázósan indult a kispadhoz a meccs előtt Forrás: AFP

Az edző nem hisz Van Persie-ben

Remélem, sikerül megoldani a problémát" – mondta Dzsudzsák Van Persie-nek. "Én is remélem. Az elnök és a szurkolók kedvelnek, nincs gondom senkivel, az egyetlen személy, aki nem hisz bennem, az az edző, Vitor Pereira" – panaszkodott Van Persie Dzsudzsáknak.

Kettőjük párbeszédéhez csatlakozott Dzsudzsák cseh csapattársa, Tomas Necid is, aki megjegyezte, hálás a Fener edzőjének, amiért Van Persie-t a padon hagyta. "Ez hihetetlen" – mondta Necid a fejét csóválva.

A meccsen végül Dzsudzsák és Van Persie is pályára lépett, a Bursaspor magyarja az 58. percben épp Necidet váltotta, majd nyolc perccel később a holland csatár is lehetőséget kapott, ő a brazil Souza helyére érkezett.

Van Persie 21 meccsen eddig 1006 percet töltött a pályán a bajnokságban, vagyis átlagban nagyjából 48 percet, és

kilenc gólt szerzett, amivel második a házi góllövőlistán a brazil Fernandao mögött.