Vágólapra másolva!
A Francesco Tottit ezúttal egy konfliktus miatt nélkülöző AS Roma öt góllal legyőzte a Palermót az olasz labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az AS Roma klublegendája, Francesco Totti azért nem volt ott a keretben, mert összeveszett Luciano Spalletti vezetőedzővel. A 39 éves játékos nyilvánosan bírálta a trénert, amikor kijelentette: idén nyáron - amikor lejár a szerződése - elhagyja a klubot, amennyiben továbbra is tiszteletlenül bánik vele.

Több tiszteletet akar Totti

"Fáj, hogy a kispadot kell koptatnom. Értem, hogy az én koromban már kevesebb lehetőséget kapok, de rossz érzés, hogy így ér véget a karrierem. Főleg ahhoz képest, hogy mit adtam Rómának. Több tiszteletet követelek mindannak, amit itt elértem" - nyilatkozott az olasz állami televíziónak Totti, aki eddig csaknem 700 meccset játszott az AS Roma színeiben.

Francesco Totti megsértődött edzőjére Forrás: AFP

Spalletti korábban utalt rá, hogy Totti pályára léphet a Palermo elleni találkozón, de az ominózus nyilatkozat után meggondolta magát. Amikor ez kiderült, Totti megsértődött, és közölte edzőjével, hogy nem vesz részt a mérkőzésen, amelyet végül a lelátóról tekintett meg.

Balogh nem volt a pályán

Az egyiptomi csatár, Mohamed Salah két góllal zárta a találkozót. A második találatánál nullszögből, az alapvonalról lőtt a hálóba. A bosnyák Edin Dzeko nevéhez két gól és két gólpassz fűződik.

A Palermo magyar csatára, a 20. születésnapját éppen vasárnap ünneplő Balogh Norbert a cseresorból nézte végig a meccset.


A fővárosiak sorozatban az ötödik bajnoki meccsüket nyerték meg, a szicíliaiak viszont egymást követő ötödik alkalommal nem tudtak győzni.


Serie A, 26. forduló:
AS Roma-Palermo 5-0 (1-0)

korábban:

Atalanta-Fiorentina 2-3 (0-0)
Genoa-Udinese 2-1 (0-1)
Sassuolo-Empoli 3-2 (1-1)
Torino-Carpi 0-0
Frosinone-Lazio 0-0

szombaton játszották:
Internazionale-Sampdoria 3-1 (1-0)
Verona-Chievo 3-1 (1-0)

pénteken játszották:

Bologna-Juventus 0-0

hétfőn játsszák:

Napoli-AC Milan 21.00