A Juve-legenda könyörtelenül lerabolja a torinóiakat

Juventus, Antonio Conte a Juventus edzője
Juventus' italian coach Antonio Conte celebrates at the end the Italian Serie A after their last football game of the season between FC Juventus and Cagliari Calcio at Juventus Stadium in Turin on May 18, 2014. PH. CONTROLUCE/ FOTOAGENZIA
Vágólapra másolva!
Ahogy egészen 2014-ig a lába nyomát is imádták, most annyira rettegnek a Juventus szurkolói Antonio Contétől. Ha tényleg átveszi a Chelsea-t, alaposan lerabolhatja egykori csapatát, Paul Pogba és Juan Cuadrado is a kiszemeltek között. 

Antonio Conte nem egy szentimentális típus, ez már többször bebizonyosodott. A leccei születésű szakember például edzői pályafutásának elején Bariban is dolgozott (nem is rosszul, felvitte a Kakaskákat a Serie A-ba), ami konkrétan megbocsáthatatlan bűn az olasz csizma sarkában, akkora a gyűlölködés az egymástól bő 100 km-re fekvő városokban.

Ha szülővárosa ennyire hidegen hagyja, nem sok jóra számíthat a Juventus sem, amelyet játékosként és edzőként is hűen – és roppant sikeresen – szolgált.

Conte mögött még ki sem hűlt a kispad, amikor már szenvtelenül, némi sértettséggel nyilatkozott

egykori csapatáról, és ha igazak a pletykák, nem arra készül, hogy visszaédesgesse magát a Juve-szurkolók kegyeibe.

Zsinórban háromszor lett bajnok az előtte kétszer is 7. helyen végző Juventusszal Forrás: Controluce/AFP/Fotoagenzia

Conte máig tisztázatlan körülmények között szakított a Juventusszal 2014 nyarán. Többen úgy vélték, a vezetőség sem tartóztatta, mert nem sikerült bejutnia az Európa Liga döntőjébe, amit abban az évben pont Torinóban rendeztek, az elődöntőben hasalt el a Benfica ellen. Mások szerint Conte maga adta be a lemondását, méghozzá azért, mert a klub nem volt hajlandó megvenni azokat a játékosokat, akiket akart.

Most már bárkit megvehet

Ezzel a Chelsea-nél nyilván nem lesz gond, és ez most azért komoly gond a Juventusnak, mert Conte a 2014-es szezon végén közölte, a Fiorentina szélsője, egy bizonyos Juan Cuadrado kell neki. A Juve akkor nem volt hajlandó kifizetni a firenzeiek által kért összeget, Conte távozott, Cuadrado pedig egy évvel később 30 millió euróért a Chelsea-be igazolt.

Londonban azonban nem ment neki, és a Juve fifikás átigazolási guruja, Giuseppe Marotta lecsapott a lehetőségre, hogy szinte ingyen elhozza a kolumbiai szélsőt, aki a nyár óta kölcsönben a Juve játékosa.

Cuadrado élete formájában játszik Torinóban, a csapat egyik legjobbja,

nem csoda, hogy a Juventus már tárgyalásokat kezdeményezett a játékos végleges kivásárlásával kapcsolatban.

A Chelsea hajlana is az üzletre, de Conte biztosan nem fog, és ha valóban kinevezik a londoni csapat élére, valószínűleg az első dolga lesz, hogy visszaviszi Cuadradót. A második pedig még ijesztőbb a Juve-szurkolók számára:

rámozdul arra a Paul Pogbára, akit még ő vitt Torinóba,

és akivel nagyszerű kapcsolatot ápolt.

Jóban voltak Forrás: AFP/Olivier Morin

Conte már akkor is mondogatta, hogy az angol menedzser-edzői rendszer milyen szimpatikus neki, amikor még minden rendben volt Torinóban. Arról is pletykáltak, hogy hasonló hatalmat szeretett volna a Juvénál, amilyen az angol menedzsereknek van, de erről hallani sem akartak az olasz bajnoknál. Conte most bosszút állhat vélt és valós sérelmeiért, és ha úgy akarja, ez nagyon fog fájni a Juventusnak.