Ranieri nem hisz a Leicester Premier League-győzelmében

Van mit ünnepelni a Leicesternél
Manchester, 2016. február 6. Robert Huthe, a Leicester City játékosa (b2) csapattársaival ünnepel, miután gólt szerzett a Manchester City ellen az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2016. február 6-i mérkőzésén a manchesteri Etihad Stadionban. (MTI/EPA/Nigel Roddis)
Vágólapra másolva!
Claudio Ranieri, az angol bajnokságban listavezető Leicester City vezetőedzője szerint a második Tottenham Hotspurnek van a legnagyobb esélye arra, hogy megnyerje a Premier League-et.

"A Tottenham minden helyzetben erős, a játékosok tudják, mit akarnak, akkor is, amikor védekeznek és akkor is, amikor támadnak" - dicsérte a riválist Ranieri, akinek csapata 11 fordulóval a bajnokság vége előtt 56 ponttal áll az élen, a Spurs 54-gyel a második.

A Leicester bajnoki címe valóban óriási meglepetés lenne Forrás: MTI/EPA/Nigel Roddis

"Mindenki a Leicesterről beszél, de senki nem említi meg a Tottenhamet" - mondta az olasz szakember. "Mi vagyunk a meglepetéscsapat, ami nagyszerű és erőt ad nekünk, de ha reálisak maradunk, akkor

A Spurs legutóbb 1961-ben nyert bajnokságot, a Leicesternek még soha nem sikerült elsőként végeznie, az Arsenal pedig 2004-ben volt utoljára bajnok.

A hétközi forduló előtt az Arsenal 51 ponttal harmadik, a Manchester City 47-tel negyedik.

A Leicester kedden (ma) a 13. West Bromwichot fogadja, míg a Tottenham a hatodik West Ham United vendége lesz, mielőtt szombaton az Arsenal látja vendégül az észak-londoni rangadón.

Térdsérülése miatt két hónapig nem játszhat Alex Oxlade-Chamberlain, az Arsenal válogatott támadója. A 22 éves futballista múlt kedden, az FC Barcelonával szemben 2-0-ra elveszített hazai Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős mérkőzésen sérült meg, és Arséne Wenger vezetőedző kedden azt mondta, a támadó hat-nyolc hétig lesz harcképtelen, ugyanakkor műtétre nincs szükség.

A francia szakvezető úgy nyilatkozott, jó hír, hogy nem kell megoperálni Oxlade-Chamberlaint, aki így egészséges lehet a június-júliusi franciaországi Európa-bajnokságra. Az Arsenal a Premier League hétközi fordulójának szerdai játéknapján a Swansea-t fogadja.