A Real sztárja most drogcsempészet miatt megy a bíróságra

Karim Benzema, Real Madrid, foci
SPAIN, Madrid : Real Madrid's French forward Karim Benzema sticks out his tongue during the UEFA Champions League semi-final second leg football match Real Madrid FC vs Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 13, 2015. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
A Liberation nevű francia lap pénteken megjelenő száma szerint Karim Benzema újra bíróság elé áll, ezúttal tanúként hallgatják ki egy drogcsempészettel, pénzmosással és bűnszövetkezet létrehozásával összefüggő perben. 

A Mathieu Valbuena-ügyből még fel sem lélegzett Benzema, máris egy újabb perben lesz érdekelt, igaz, egyelőre csak tanúként hallgatják ki. A vádlottak közül többen Benzema közeli ismerősei, sőt a csatár 2014-ben életre hívott cége (amelynek ő az elnöke) is érintett lehet az ügyben.

A 2015 szeptembere óta tartó nyomozás eredménye, hogy drogcsempészet, pénzmosás és bűnszervezet létrehozásának vádjával fogtak perbe többeket, köztük Benzema közeli ismerőseit, barátait. A francia válogatott csatár egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Karim Benzema Forrás: AFP/Gerard Julien

A hírek szerinte Benzema már túl is van az első meghallgatáson, ahol annyit mondott el, hogy "nagyon sok pénzt veszített", de nem tudni, hogy az érintett vállalatára célzott, vagy valami másra. Lesznek még fejlemények, ebben biztosak vagyunk.