Ibrahimovic a Premier League-ben folytathatja

Zlatan Ibrahimovic, PSG, foci
Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring a goal during the Champions League round of 16 first leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Chelsea FC on February 16, 2016, at the Parc des Princes stadium in Paris. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic, a Paris Saint-Germain svéd válogatott csatára vasárnap megerősítette, hogy ajánlatot kapott egy Premier League-ben szereplő klubtól.

A 34 éves támadó szerződése nyáron lejár a Bajnokok Ligájában negyeddöntős PSG-nél, amely már hetekkel a francia élvonal befejezése előtt biztosította címvédését. Ibrahimovic most elismerte, hogy nem szeretne maradni, ezért nem is voltak folyamatos tárgyalások a klubvezetés és közte.

"Négy fantasztikus évet töltöttem a PSG-nél, kimondottan pozitív a kapcsolatom velük, minden tőlük telhetőt megtettek értem és a családomért" - nyilatkozta a közeljövőben ingyen igazolhatóvá váló futballista, akinek következő együttese a francia és a brit sportsajtó hírei szerint a Manchester United lehet.

Zlatan Ibrahimovic Forrás: AFP/Franck Fife

Ezzel kapcsolatban egyelőre csak annyit ismert el, hogy valóban érdeklődnek iránta a Premier League-ből, de úgy fogalmazott: csak akkor hozza meg döntését, ha az összes ajánlat az asztalán lesz.

Ráadásul mindkét félnek ugyanannyira kell akarnia" - fejtegette Ibrahimovic.

A mostani szezon előtt több helyen arról lehetett olvasni, hogy az észak-amerikai profi ligába (MLS) igazolhat, de mivel eddig 40 mérkőzésen 35 gólt szerzett a PSG-ben és a válogatottban is eredményes volt, több európai lehetősége is adódott. Amennyiben egészséges lesz, megkérdőjelezhetetlen a helye a svéd csapatban a franciaországi Európa-bajnokságon, de vasárnap elárulta, hogy az augusztusi, riói olimpián is ott lehet túlkorosként.

Zlatan Ibrahimovic Forrás: AFP

"Sok fontos dolog történhet ezen a nyáron. Nagyon jól fest a közeljövő, de kérek még egy kis türelmet, és akkor lesz mit írniuk. Ha rosszul alakult volna a szezonom, nem lenne ennyi lehetőségem, de éppen az ellenkezője történt" - mondta Stockholmban az újságíróknak.