Vágólapra másolva!
A Barcelona komoly dilemmával küzd: eladják fiatal klasszisukat, Neymart, vagy inkább vállalják a történelmi eladósodás kockázatát, és tartsák meg a jelenleg meglepően szerény fizetést kapó játékosukat? 

A Barca jelezte Neymar ügynökének, hogy hamarosan szerződéshosszabbítási ajánlattal áll elő, ez azonban egyelőre nem történt meg, és ez a Sky Sports spanyol szakértője, több Barcelonával foglalkozó könyv szerzője, Guillem Balague szerint egyáltalán nem véletlen.

"A héten két barcelonai lap is arról írt, hogy

A helyzet az, hogy a Barca sem igazán bánja, hogy ilyesmiket írnak a játékosról, hiszen nagyon nehéz helyzetben van a brazil megtartását illetően" - mondta Balague arra utalva, hogy a Barcelonának még nincs mezszponzora jövő évre, így komoly lyuk tátong a költségvetésen is.

Neymar Forrás: AFP

"Azt sem jelenteném ki, hogy a klub egyértelműen el akarja adni Neymart. Szeretnék megtartani, és Neymar sem akar Angliába igazolni, de a klub már így is súlyos adósságokkal küzd, és ha kénytelenek lesznek versenyezni az angol klubok fizetésajánlatával, akkor soha nem látott mélységekbe zuhanna a klub anyagi mérlege" - tette hozzá Balague.

Rongyos heti 30 milla?

Neymar a státuszához képest meglepően keveset keres, mindössze heti 77 ezer fontot (kb 30 millió forint) kap a Barcától, ezzel

a Premier League legjobban fizetett játékosai között a legjobb 30-ba is alig férne be.

A ManUnited már jelezte, szívesen megnégyszerezné az összeget, így Neymar heti 300 ezer fontot vághatna zsebre Manchesterben.

A kivásárlási ára sem annyira vészes, durván 150 millióért elmozdítható a játékos, ugyanakkor Neymar ügynöke állítólag azt közölte a ManUniteddel, hogy nyitottak az üzletre, de csak akkor, ha a csapat jövőre elindulhat a Bajnokok Ligájában. A United jelenleg 5., négy ponttal van lemaradva az utolsó BL-helyen álló Arsenaltól.