Vágólapra másolva!
Erőszakos viselkedésért három mérkőzésről eltiltotta Dele Allit, a Tottenham Hotspur játékosát az Angol Labdarúgó Szövetség csütörtökön, a játékos így ebben a szezonban már nem léphet pályára.

A 20 esztendős középpályásnak azért kell kihagynia csapata hátralévő bajnoki találkozóit, mert hétfőn a West Bromwich Albion elleni, 1-1-es döntetlennel zárult hazai mérkőzésen könyökkel gyomron vágta Claudio Yacobot, a West Bromwich futballistáját. A játékvezető, Michael Jones nem látta az esetet, az FA fegyelmi bizottsága viszont bűnösnek nyilvánította Allit, aki nem vitatta a vádat, ám megjegyezte, az automatikus hárommeccses eltiltás egy ilyen esetért "egyértelműen túlzó".

Dele Alli nem ért egyet a büntetése mértékével Forrás: AFP


A bajnokságban tíz gólt és kilenc gólpasszt jegyző Allit a Premier League legjobb fiatal játékosának választották az Angol Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) szavazásán, és az idény álomcsapatába is bekerült.


A Tottenham második helyen áll az angol élvonalban, hátránya három fordulóval a szezon vége előtt 7 pont a listavezető Leicester City mögött.