Vágólapra másolva!
Francesco Totti, az AS Roma labdarúgócsapatának kapitánya jövő nyárig meghosszabbítja szerződését.

Az olasz sportsajtó egybehangzó értesülései szerint a 39 éves támadó megállapodott a részletekről James Pallotta klubelnökkel, a papírokat pedig a jövő hét folyamán írják alá, és a hivatalos bejelentésre is akkor kerül sor.

Totti

27 éve futballozik az AS Romában,

de a közelmúltban már szinte biztosnak tűnt a távozása, mert egyrészt sérülései miatt hónapokat kellett kihagynia, másrészt a január közepén visszatérő vezetőedző, Luciano Spalletti a felépülése óta is csak csereként számít a játékára.

A Lazio elleni gólja után készített egy legendás szelfit Forrás: AFP

Még mindig nagy varázsló

A világbajnok labdarúgó április 20-án a Torino elleni meccs 86. percében, 1-2-es állásnál lépett pályára, de akciógóljával, illetve büntetőjével a fővárosiak 3-2-re győztek. Egy héttel korábban az Atalantának lőtt pontot érő gólt a hajrában.

Totti februárban így nyilatkozott a helyzetéről. ""gy nincs értelme Rómában maradnom. Fizikailag jól vagyok, a sérülésem a múlté, így ha nem játszom, az az edző döntése, nem az orvosoké. Megértem, hogy ennyi idősen már kevesebbet játszom, de

abban a klubban, aminek ennyit adtam. Több tiszteletet érdemelnék."

Úgy tűnik, mégis megpróbálnak együtt dolgozni Spallettivel Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Ekkor azt mondta, a kapcsolata Luciano Spallettivel kimerül abban, hogy köszönnek egymásnak. "Az újságokban szép dolgokat mondott rólam, de szemtől szemben soha nem tett ilyet. Tisztelem, mint edzőt, szerintem megvan benne minden, amitől sikeres lehet Rómában."

Májusban még arról szóltak a hírek, hogy Totti vagy az angol bajnokjelölt Leicester Cityhez, vagy az MLS-ben szereplő Miamihez igazol.