Egy részeg cseh játékvezetőn röhög a futballvilág

Marek Pilny, részeg cseh futballbíró, játékvezető, foci
Marek Pilny, részeg cseh futballbíró, játékvezető, foci
Vágólapra másolva!
Nem lehet nevetés nélkül megállni a cseh labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában történt bohózatot: a szerdai, Pribram-Slavia mérkőzésre kijelölt negyedik játékvezető olyan részegen jelent meg, hogy a rendezőknek kellett elvezetniük.

A 43 éves Marek Pilnyt csak negyedik játékvezetőnek nevezték ki az ominózus élvonalbeli bajnokira, de gyorsan kiderült, ezen a délutánon minden feladatra alkalmatlan.

Eleinte azzal szórakozott, hogy az egyik asszisztens mögött rohangálva őt utánozta - közben esett is egy hatalmasat -, végül a biztonsági embereknek kellett közbelépniük, hogy lecsitítsák, és elvezessék a kispadok környékéről.

Marek Pilnyt úgy kellett lekísérni Forrás: Twitter

Pilny ráadásul nemcsak az élvonalban dolgozik játékvezetőként (az idei szezonban meccset ugyan nem vezetett, de asszisztens többször volt), emellett a negyedik ligában szereplő OFS Trutnov elnöke, és a Hradec Králové-i regionális szövetség első alelnöke is.

Valószínűleg nagy buli lehetett a mérkőzés előtt, hiszen az egyik gólbíróról is érdekes hírek jelentek meg, Václav Jech állítólag a meccsen végig magában beszélt, és egy óvatlan pillanatban a pályára vizelt.

A Pribram elnöke, Jaroslav Stark úgy nyilatkozott, a meccset követően egy üveg szilvapálinkát talált a bírói öltözőben.

A két sportembert a cseh szövetség azonnal felfüggesztette, és visszavonta bírói licencüket, jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón Miroslav Tulinger a játékvezető-bizottság elnöke.