Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, amit eddig is mindenki sejtett, José Mourinho lett a Manchester United edzője.

A nagy egóval megáldott portugál edző három évre írt alá, de a szerződésében szerepel egy olyan opció, hogy akár 2020-ig is meghosszabbítható. Mourinho Louis van Gaalt váltja, akivel az ötödik helyen zárt a MU, amely így a BL-t helyett csak az Európa Ligában indulhat.

Trófeákat nyert, és inspirációt jelentett a játékosok számára, akármerre járt, és az is mellette szól, hogy tökéletesen ismeri a Premier League-et hiszen három bajnoki aranya van Angliából” – dicsérte új beosztottját Ed Woodward, a MU vezérigazgatója. Mourinho azzal kezdte a beszédét, hogy milyen megtiszteltetés számára a Unitednél dolgozni.

Titokzatosság és romantika

„Van a klubnak egyfajta titokzatossága és romantikája, amellyel egyetlen más csapat sem rendelkezik. Mindig is vonzódtam az Old Traffordhoz, van néhány nagyon különleges emlékem onnan, és úgy érzem,

– udvarolt egy sort Mourinho.

Azért a közös hullámhossz kicsit sántít:

2003 és 2012 között minden évben nyert legalább egy trófeát

Az öntörvényű portugál 2003-ban robbant be a nemzetközi futballéletbe, amikor UEFA-kupát nyert a Portóval, majd egy évvel később a BL-t is behúzta. Portóból elvitte a Chelsea, amellyel első időszakában két bajnokságot, két Ligakupát és egy FA-kupát nyert. Aztán Abramovics kirúgta, és Milánóban kötött ki, ahol az Interrel 2010-ben összejött a triplázás, a bajnoki cím, az olasz kupa és a BL-serleg is bekerült a zsákba.

A következő állomás Madrid volt, de a Realt nem tudta BL-győzelemig vezetni, igaz, egy bajnoki cím és egy Király-kupa-siker így is összejött. Mint ahogyan a Chelsea-nél is sikerült újabb bajnoki aranyat és Ligakupát hozzáadni addig is gazdag sikerlistájához. A tavaly ősz azonban pocsékra sikerült, így Mourinhónak mennie kellett, de biztos volt, hogy sokat nem kell várnia arra, hogy valamelyik nagy klub újra lecsapjon rá.