Most ön is megveheti Pelé vb-aranyérmeit

Pelé, foci
UNITED STATES, New York : The greatest soccer player ever, Edson Arantes do Nascimento, better known as "Pelé", Brazil's three-time World Cup winner (1958, 1962, 1970), holds up the World Cup Trophy 07 December 1991 in New York, during an exhibition of the World Cup and soccer photography and souvenir items, making its New York debut. AFP PHOTO HELAYNE SEIDMAN
Vágólapra másolva!
Pelé az összes futballal kapcsolatos emlékét és relikviáját elárverezi, részben jótékony célra megy az elképesztő gyűjteményből befolyó összeg. 

A Beverly Hills-i központú Julien's Auctionst érte a megtiszteltetés, hogy árverezésre bocsáthatja a háromszoros vb-győztes brazil klasszis óriási gyűjtemémyét. A relikviák között szerepel többek között az eredeti Jules Rimet-trófea másolata, amit csak neki készítettek (420 ezer fontra tartják), a világbajnoki aranyérmei (140 ezer darabja), valamint olyan emlékek, mint a részben Budapesten forgatott Menekülés a győzelembe című filmben viselt focicsuka.

Az aukciós ház vezetője szerint az egész gyűjtemény 2,5 és 3,5 millió font között hoz majd Pelének, aki egyrészt azért válik meg gyakorlatilag az összes futballemlékétől, mert nem akarja, hogy rossz kezekbe kerüljön, és nem akar gondot okozni a rokonainak, másrészt a befolyt összeg egy részéből a Pequeno Principe kórházat kívánja támogatni.

Edson Arantes do Nascimento, azaz Pelé Forrás: AFP

Pelé az elmúlt egy év jelentős részét kórházban töltötte, több beavatkozáson is átesett, volt köztük életmentő műtét is. A FIFA által az évszázad játékosának választott brazil sztár 1956-ban, 15 évesen igazolt a Santoshoz, azóta számtalan emlékkel gazdagott játékosként, majd jótékonysági nagykövetként is, ezek egy része szintén kalapács alá kerül az aukción. [via BBC]