Blanc távozását bejelentette a PSG

Laurent Blanc, PSG, foci
Paris Saint-Germain's coach Laurent Blanc reacts during the Ligue1 football match between AS Saint-Etienne and Paris Saint-Germain, on January 31, 2016 at the Geoffroy Guichard stadium in Saint-Etienne, central France. AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
Vágólapra másolva!
A francia bajnok Paris Saint-Germain labdarúgócsapata hétfőn bejelentette, hogy Laurent Blanc vezetőedző távozik az együttestől. Az 50 éves tréner búcsúja már hetek óta beszédtéma, s a szakember menedzsere már egy hete elárulta, hogy szerződést bont egymással a klub és az edző.

"A felek megbeszélték és aláírták a szerződésbontásról a megállapodást, mely megfelel az érdekeiknek" - áll a fővárosi együttes közleményében. A L'Equipe szerint a távozó Blanc – akinek szerződését februárban hosszabbította meg a klub két évvel, 2018. június 30-ig - 22 millió eurót kap a katari tulajdonostól

A PSG új edzője minden bizonnyal Unai Emery lesz, akinek vezetésével a Sevilla az elmúlt három idényben megnyerte az Európa Ligát, de június 12-én lemondott. Ugyanakkor a PSG egyelőre még nem közölte, ki váltja Blanc-t.

Laurent Blanc Forrás: AFP/Philippe Desmazes

Laurent Blanc az elmúlt három idényben háromszor lett bajnok és kétszer nyert Francia Kupát a párizsiakkal, de a Bajnokok Ligájában mindháromszor a negyeddöntőben búcsúzott.