Simeone: Csak három csapat jobb az Atléticónál

Diego Simeone, Atlético Madrid, foci
Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone celebrates after Real Madrid won the UEFA Champions League final football match between Real Madrid and Atletico Madrid at San Siro Stadium in Milan, on May 28, 2016. PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
Vágólapra másolva!
Korábbi borúlátó nyilatkozata után Diego Simeone bejelentette, hogy a Bajnokok Ligája-ezüstérmes Atlético Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője marad.

A milánói döntőben az Atlético 1-1-es rendes játékidőt és gól nélküli hosszabbítást követően, büntetőpárbajban maradt alul a Real Madriddal szemben. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az argentin tréner közölte, fáradt, és elgondolkozik a folytatáson.

A 46 éves szakember - akinek 2020-ig szól a szerződése - szerdán már azt mondta, hogy a finálé után még a történtek hatása alatt nyilatkozott, és

már máshogy látja a helyzetet:

"Erős csapatunk van, csak a Barcelona, a Real Madrid és a Bayern München jobb nálunk. Folyamatosan azon vagyunk, hogy tovább fejlődjünk" - fogalmazott.

Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Simeone a Bajnokok Ligáját kivéve minden jelentős trófeát megnyert az Atléticóval az elmúlt négy és fél évben. A 2014-es lisszaboni BL-fináléban ugyancsak a Real Madrid győzte le csapatát, akkor hosszabbítás után 4-1-re.

A jövőre vonatkozóan Enrique Cerezo klubelnök bejelentette, hogy az együttes magja nem változik, és az elmúlt hetekben

csaknem minden játékosra kaptak milliós ajánlatokat, de visszautasították azokat.

Eddig új igazolásként az argentin Nicolas Gaitan érkezett a Benficától.